
Vegán cukkinis lasagne
Nagyon sokan szeretjük az olasz konyhát, köztük én is, ezért nagyon megörültem, amikor egy vegán cukkinis lasagne recepttel találkoztam a veganuary receptötletei között. Egy picit a saját szájízem szerint formáztam, és voila!
Vegán cukkinis lasagne
Hozzávalók:
1 cukkini
100 gr vöröslencse
1 kisebb hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek paradicsompüre
10 cm-es zellerszár
olívaolaj
petrezselyem
oregánó
lasagne tészta
só, bors
Besamel mártáshoz:
Olívaolaj
Teljes kiőrlésű liszt
2 dl növényi tej
só, bors, szerecsendió
Elkészítés:
Vágd apró darabokra a hagymát és az olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a fokhagymát, 2 ek paradicsompürét, a lereszelt cukkinit és zellerszárat, a vöröslencsét, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi és főzd kb. 15 percig, amíg a lencse megpuhul. Ez idő alatt a leve is elfő.
Közben az olívaolajon pirítsd meg a lisztet, öntsd fel a növényi tejjel, sózd, borsozd és adj hozzá szerencsendiót. Ha elkészült a cukkinis töltelék, egy hőálló tálba rétegezd a lasagne lapot, a paradicsomos cukkinit és a besamelt, majd újra tészta és így tovább, amíg el nem fogy. Besamel kerüljön a tetejére végezetül. Az így elkészített tésztát 180 fokon kb. 45 perc alatt süsd készre.
Friss salátával, lenmagolajjal tálald.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!