Vitamin tortilla

Vitamin tortilla

Gondolkodtam rajta, hogy egy egyszerű tortilla receptet mivel lehetne feldobni, hogy igazi vitaminbomba legyen, végül megszületett ez a finom zöldséggel és tonhallal gazdagon terített egészségtál. Mivel mostanában csak akkor járok boltba, amikor tényleg igazán szükséges, az itthon található hozzávalókat használtam.

Vitamin tortilla

Hozzávalók két adaghoz:

100 gr teljes kiőrlésű liszt
2,5 dl víz

olaj a kisütéshez

1 kis doboz joghurt
kapor

80 gr tonhal olívaolajban
100 gr kelbimbó
vegyeszöldségek igény szerint
fél cékla
egy kisebb sárgarépa

Elkészítés:

A lisztet vízzel és egy csipet sóval csomómentesen egy habverővel keverd el és pár percig hagyd állni. Ezután a tésztát oszd el két adagra, majd olajjal kikent serpenyőben a palacsintához hasonló módon süsd ki (kicsit vastagabb lesz, mint egy palacsinta).

A kelbimbó külső leveleit fejtsd le és a gyorsfagyasztott zöldséggel kevés vajon és pár evőkanálnyi vízzel párold meg (használhatsz párolóbetétet is). A céklát és a sárgarépát reszeld le, a tonhalról pedig távolítsd el a felesleges olajat.

A joghurtot kaporral keverd el, majd a kisütött tortillák tetejére csurgasd rá. A párolt zöldségeket és a tonhalat egyenletesen oszlasd el a tortilla lapok tetején.

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link