Zöld turmix

10 érv, hogy miért igyál zöld turmixokat

Évek óta minden egyes reggelt turmix-szal indítok, de a zöld turmixok valahogy eddig még nem szerepeltek a kedvenc receptjeim között. Olyannyira nem, hogy két kezemen meg tudnám számolni, hányszor került zöld ital a poharunkba.

Most azonban, ahogy összeírtam a Téli vitaminfeltöltő turmix kihíváshoz a jelenleg elérhető gyümölcsök és zöldségek listáját, rá kellett jönnöm, hogy bizony ez utóbbi sokkal könnyebben beszerezhető. A polcok szinte roskadoznak a hazai idényzöldségek alatt és ráadásul sokkal olcsóbbak is, mint a messziről hozott gyümölcsök. Jobban utánanéztem hát a témának és bizony nagyon sok érvet találtam, hogy miért is lenne érdemes zöld turmixokat fogyasztani. Nézd csak:

10 érv, hogy miért igyál zöld turmixokat

zold_turmix_1

1. Rengeteg vitamint tartalmaznak

A zöld turmixok hozzájárulnak az egészségesebb és tisztább táplálkozáshoz, ugyanis minden olyan vitamint és tápanyagot tartalmaznak, amelyre a szervezetnek a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz szüksége van. A nyers brokkoli például gazdag folsavban, míg az avokádó sok káliumot és magnéziumot tartalmaz.

2. Egészségesebb a gyümölcs- és zöldséglénél

A turmixok nagy előnye, hogy a teljes gyümölcsöt és zöldséget tartalmazza a rostokkal együtt, míg a szűrt gyümölcs- és zöldséglevekben koncentráltan találhatók a vitamintok és tápanyagok, ezért nem is szabad és érdemes őket mértéktelenül fogyasztani.

3. A legjobb módja a nyers zöldség fogyasztásának

Bár nagy az elhatározás bennem az egészséges életmód irányába, bizony sokszor nekem is gondot okoz a megfelelő mennyiségű zöldség elfogyasztása. A zöld turmixok nagy előnye, hogy nyersen fogyaszthatjuk el a kelkáposzta levelét, a spenótot, avokádót vagy éppen petrezselymet, miközben a mellé adott gyümölcsök miatt az ízét egyáltalán nem érezzük. A jótékony hatásait viszont annál inkább.

4. Könnyen és gyorsan elkészíthető

Ha már korábban is készítettél turmixokat, akkor tudhatod, hogy a smoothie készítése nem nagy ördöngősség. Egyedül egy turmixgépre lesz szükséged és indulhat is a gyártás.

zold_turmix_3

5. Nagyon olcsó

A bolti gyümölcs- és zöldséglevekhez képest a házilag készített zöld turmixok ára elképesztően olcsó, ráadásul egyetlen pohárral nagyon sok értékes, élő vitamint és tápanyagot juttathatsz a szervezetedbe.

6. A gyerekek is imádják

A gyerekeknél gyakran visszatérő probléma, hogy bár a gyümölcsöket szívesen megeszik, a zöldségeknek a látványától is írtóznak. A zöld turmixok segítségével ezt a problémát is könnyedén orvosolhatod. Kezdetben ugyan érdemesebb a a 30% zöld, 70% gyümölcs arányt tartani a megszokott 40/60-hoz képest, de csak amíg hozzászoknak az ízekhez, aztán lehet szépen, fokozatosan emelni a zöld levelek arányát.

7. Tartós energiaforrás

A gyümölcsökhöz képest a zöldségek kevesebb cukrot tartalmaznak, ezért a zöldekkel készülő turmixok tartósabb, egyenletesebb energiaellátást biztosítanak.

8. Alacsony a kalóriatartama

A zöldségek kalóriatartalma alacsony, de mégis nagyon laktatóak a belőlük készült turmixok. Ezért akár fogyókúrába is remekül beilleszthetők. A nagy mennyiségű rost és víz megtölti a gyomrot, és úgy érezheted magad, akár egy kiadós ebéd után. A zöld turmixok segítik csökkenteni az étel utáni sóvárgást és az éhségérzetet. Sőt, akár 1-1 étkezés is kiváltható vele.

9. Könnyen emészthető

A turmixolt italok emésztésése könnyebb és gyorsabb, mint a nyers gyümölcsöké és zöldégeké, köszönhetően a turmixolásnak. Ezért az emésztési problémáktól szenvedők is fogyaszthatják.

10. Jó megoldás dehidratáltség ellen

Szakértők szerint naponta legalább 8 pohár tiszta vizet meg kellene inni, hogy a szervezet számára szükséges folyadékmennyiséget pótolni tudjuk. Sokan ennek még a felét sem isszák meg, mert nem szeretik a víz ízét. Számukra is jó választás lehet a zöld turmix, mert akár nagyobb mennyiségű vízzel is felhigítható, így egész nap lehet inni, akár egy gyümölcslevet. Közben észrevétlenül hidratálja a testet.

Ezek után nem is kérdés, hogy a zöld levek a következő turmix kihívásban is gyakrabban szerepelnek majd. Már nem is kell rá olyan sokat várni! Február 15-én indulunk!
Jelentkezz a Téli vitaminfeltöltő turmixkihívásra itt, mert a receptek közé számos zöld turmixot is elrejtettem!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link