A kályhától

A kályhától

Az egészséges életmód sokak számára a vágyott, de nehezen megvalósítható tervek között szerepel. Valóban, a hosszú évek vagy éppen évtizedek alatt kialakult rossz és egészségtelen szokásokat nagyon nehéz levetkőzni, átformálni. Tudom, hiszen én is így voltam vele.

A 25. születésnapja után az ember egyszer csak elkezdi érezni, hogy már nem olyan egyszerű a reggeli felkelés, itt-ott talán már fájdogál is valami, és a legrosszabb, hogy a hétvégi bulik is egyre megterhelőbbek. Talán ilyenkor döbbenünk rá először, hogy igen, az idő múlása minket sem kímél, mi is kerülhetünk szüleink, nagyszüleink helyébe. De nem, még koránt sincs itt az ideje, hogy temessük a fiatalságot, csupán meg kell találni azt az eszközt, amellyel az meghosszabbítható. Néhány évvel ezelőtt úgy gondoltam, hogy az egészségesebb életmód lesz az.

Nem, nem vagyok dietetikus, de…

Nem vagyok dietetikus, soha nem tanultam az élelmezés tudományát, így autodidakta módon mindent magam tanultam meg az elmúlt 5 év alatt. A kályhától kezdtem. Sorra olvastam a témában a könyveket, a honlapokat, szívtam magamba az információkat, mígnem odáig jutottam, hogy nagyon-nagyon sok dolgot tudtam már, de fogalmam sem volt, hogyan tudnám mindezt rendszerezni és a mindennapokba is átültetni. Osztottam, szoroztam, elvettem és hozzáadtam az olvasottakhoz, míg végül kikristályosodott, hogy mit is jelent számunkra a lemondások és szigorú tiltások nélküli egészséges életmód.

A 21 napos elmélet

A konditermes tapasztalataimból már pontosan tudtam, hogy a hirtelen túl nagy váltás nem fog működni, ezért más, hatékonyabb módszer után kutattam. Így találkoztam a 21 napos elmélettel, amely szerint, ha egy szokáson változtatni szeretnék, akkor a jó szokást 21 napig következetesen kell tartani, ezt követően az rögzül, és szinte beépül a mindennapokba. Kipróbáltam.

Azt terveztem, hogy lépésről lépésre haladok, és első körben egyetlen szokással tesztelem, hogy a módszer valóban működik-e.
Azzal tisztában voltam, hogy nagyon kevés friss zöldséget és gyömülcsöt fogyasztok, és hogy képtelenség, hogy az ideálisnak mondott napi öt adag is elfogyjon – ma már ezt sem gondolom így -, ezért a gyömölcsök és zöldségek pótlására az egyszerűbben fogyasztható turmixokat választottam. Kinéztem a legfinomabb recepteket egy könyvből, bevásároltam a szükséges hozzávalókból és nekiláttam. A reggelekből csupán 5-10 percet vett el a színes, ízletes italok elkészítése, nap közben viszont sokkal energikusabbnak, kreatívabbnak éreztem magamnak. A reggeli turmixfogyasztás persze azóta is megmaradt a család legnagyobb örömére, sőt ma már a másfél éves kilányommal együtt készítjük a reggeli italokat, így neki ez a szokás már természetes lesz.

Hogyan tovább?

A sikeren felbuzdulva persze vérszemet kaptam és sorra változtattam egészségesebbé az életünket, viszont mindezt a saját tempómra, fontossági sorrendemre és szabályrendszeremre alapozva tettem. Ugyanis nem találtam olyan segítséget, amely pontról pontra irányított, bíztatott volna, mit tegyek, és támogatott volna, amikor átmenetileg meginogtam.

Így született meg az Egészséges életmód 21 nap alatt című könyvem ötlete, amelynek tökéletesítésén évekig dolgoztam. Leírtam, kitöröltem, átírtam, javítottam, újra kitöröltem és újraírtam, mert arra törekedtem, hogy a lehető legegyszerűbb, könnyen kivitelezhető és a legkevesebb lemondással járó programot állíthassam össze az egészségesebb életmód eléréséhez. A könyv célja, hogy segítsen neked és azoknak, akik egészségesebben szeretnének élni, de nem tudják, hogyan kezdjenek neki, merre induljanak, merre haladjanak tovább. Segítsen kialakítani a SZÁMODRA ÉS SZÁMUKRA legegészségesebb életmódot, kényszerű lemondások nélkül. Jelenleg a könyv utolsó simításai zajlanak, tökéletesítjük a borítót, a tördelést, apróbb simításokat végzünk, de hamarosan végre megjelenik az Egészséges életmód 21 nap alatt program.

Addig is kövesd a blogot és Facebook oldalamat, ahol rendszeresen olvashatsz érdekességeket és újdonságokat az egészséges életmódról, megosztok majd veled egészéges, gyors és egyszerű recepteket, ötleteket, praktikákat és még sok-sok izgalmas dolgot.

Tarts velem az egészséges életmód felé vezető úton.
Szép napot!
Eszter

Te vajon mennyire élsz egészséges életet? Teszteld itt!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link