Felnőtt színezők – tapasztalatok

Felnőtt színezők – tapasztalatok

Közel 10 éve vagyok vállalkozó és a folyamatos változás, újabb és újabb kihívások, feladatok és a gyorsan változó piaci és gazdasági helyzet mellett egyetlen dolog állandó, hogy bizony szinte minden ébren töltött idő valahogyan a vállalkozáshoz kötődik. Agyalunk az új projekteken, világmegváltó ötleteken dolgozunk, sakkozunk a bevételekkel és a kiadásokkal, tanuljuk a szakmánk napról napra változó innovációit. Mivel a férjemmel közös vállalkozást vezetünk, bizony sokszor a vacsora mellett is a cég a téma. Ez egy darabig rendben is van és nyilván nem csinálnánk, ha nem rajonganánk érte, de nagyon könnyű átesni a ló túlsó oldalára és elfelejteni pihenni, lazítani, feltöltődni. Ehhez találtam az elmúlt hónapokban egy kiváló módszert és eszközt a felnőtt kifestők képében.

Karácsonyra kaptam egy felnőtt színezőt a férjemtől, azonnal neki is ugrottam a kislányom színes ceruzáival. Annyire beleéltem magam, hogy a 12 darabos készlet gyorsan kevésnek bizonyult, így napokon belül beszereztem egy nagyobb szettet, hogy jobban tudjak árnyalni, többféle árnyalatot tudja megjeleníteni egyetlen színből. Nagyon élveztem. Bár úgy gondoltam, hogy majd színezés közben átgondolok néhány dolgot, amire egyébként soha nem jut idő… hát most sem jutott. A színezés tökéletesen kikapcsol, és meglepődve vettem észre, hogy az alkotás öröme bizony minden gondolatot kitakarít a fejemből. Ideális kikapcsolódási lehetség, feltölt, inspirál és a kreativitást is fejleszti, hiszen úgy és olyanra alkotom a képeket, ahogy csak nekem tetszik.

felnott_szinezo_papagaj

Mi az a felnőtt kifestő?

A felnőtt kifestő egy aprólékosan rajzolt színezőkönyv, amelyet az állatok, növények vagy absztrakt formák jellemző körvonalai alkotnak, ezeket a szerző szövevényes mintákkal és részlettel gazdagította. Nagyon érdekes figyelni, hogy a kezdetben fekete és fehér ábrákból álló üres személytelen könyv megtelik élettel és egyre inkább a sajátoddá válik.

Hogyan használd?

A felnőtt színezőt úgy használod, ahogy csak szeretnéd. Néhány képhez útmutatót is mellékel a szerző, de nem kell feltétlenül igazodnod ehhez. Megpróbálhatod minél élethűbben színezni az ábrákat, variálva a különböző árnyalatokkal, vagy éppen a valóságtól teljesen elrugaszkodva minél színesebb, kreatívabb formákat alkotva. Ha kedved tartja, akár saját rajzaiddal is kiegészítheted a képeket, hogy minél inkább téged tükrözzön. Cifrázd őket, ahogy éppen a kedved tartja.

felnott_szinezo_szitakoto

A színezéshez a színes ceruza ideálisabb, mint a filctoll, mert sokkal többféle módon használható, jobban keverhetők a színek és tetszés szerinti árnyalatokat hozhatsz létre. Ha az egyes rajzok túlságosan aprólékosnak tűnnek, és túl sokéig tartana minden apró részletet kiszínezni, akkor ezeket egyszerűen át is színezheted, a vonalak és minták így is szépen kirajzolódnak a színezés alatt.

Ha esetleg kedvet kapsz, a színezőkönyvek végén néhány üres oldalt is találsz, ahova a saját műveidet, vagy kedvens ábrád képét is átrajzolhatod.

Kinek érdemes foglalkozni vele?

A felnőtt színezőt azoknak ajánlom, akik szeretnének egy kicsit kiszakadni a zakatoló világ zsongásából és elmerülni egy színes, díszes és kreatív világban, ahol a színek és a rajzok által kiadhatják magukból, ami a lelküket nyomja. A színezős feltölt, segíti a kreativitást, javítja a koncetrációt és remekül oldja a stresszt. Bár az ismerősi körömben sokan úgy vélik, nem lenne türelmük a színező könyv felett ülni és akár órákig színezni, nekik is azt javaslom, próbálják ki. Az aprólékos munka segít lelassulni és összpontosítani, csökkenti a feszültséget és jó hatással van a közérzetre is.

felnott_szinezo_elefant

Hol lehet beszerezni?

A felnőtt színezőkönyveket újságosnál, könyvesboltban vásárolhatod meg, de ha csak ki szeretnéd próbálni ezt a remek kreativitásfejlesztő módszert, akkor is internetről is rengeteg részletes mintát tudsz letölteni.

Jó szórakozást!

A képek és a szöveg a szerző tulajdonát képezik, azokat másolni vagy a szerző írásos hozzájárulása nélkül közzétenni szigorúan tilos.


  • Rita

    Nekem van már felnőtt szinezőm. Pont ugyan ilyen, mint amiből a képek vannak. Nagyon tetszett, hogy láthattam, hogy más hogyan színezte ugyanazt. Szeretnék egyszer egy találkozót összehozni, hogy akinek ugyanolyan szinezője van, megnézhesse a másikét.

    Nagyon tetszett a szitakötős. Én nem tudtam olyan szép színátmeneteset csinálni, és mégis természetes maradt a színösszetétel, nem a valóságtól elrugaszkodott. Én igyekszem úgy színezni, hogy valószerű színek legyenek benne, mert különben csúnyának érezném. Ezért az én színátmenetesebb kaméleonom, sokkal egyszínűbb, kevesebb színből áll.

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link