Food Detective otthoni ételintolerancia-teszt tapasztalatok

Food Detective otthoni ételintolerancia-teszt tapasztalatok

Néhány hónappal ezelőtt írtam az allergiavizsgálat eredményéről és a meglepő véleményről, amelyet az orvos mondott. Bár akkor pillanatnyilag megnyugtatott, hogy nem vagyok allergiás a tejre és a tojásra, mégis erős volt a gyanúm, hogy az arcomon, nyakamon és fülalatt megjelenő pattanások mégiscsak az étkezéssel függhetnek össze. Bár többször elkezdtem étkezési naplót írni, mivel elég változatosan étkezem, ezért nehezem tudtam kiszűrni, hogy mi lehet a bűnös.

Míg az ételallergia esetén a tünetek azonnal jelentkeznek, ételintollerancia esetén akár 2-3 nap is eltelhet az étel elfogyasztása és a tünetek megjelenése között. A végső elhatározást az adta, hogy a biorezonanciás vizsgálat eredménye miatt nyár elején 1,5 hónapig vegán étrendet követtem. (Ennek tapasztalatairól is írok majd egy posztot) A bőrpanaszok pedig 2 hét alatt teljesen elmúltak.

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Aztán az élet úgy hozta, hogy egy időre visszaálltam a korábbi étkezési szokásaimhoz, és 2 nap után újra jelentkeztek a bőrtünetek. Így biztos voltam benne, hogy a bűnöst az ételek között kell keresnem. Korábban már olvastam a Food Detective ételintolerrancia tesztről, de mindig lebeszéltem magam a használatáról. Most viszont eljött az idő, nem húzhattam tovább. Az allergiavizsgálat ugyan nem mutatott ki semmit, de mégis sorra jöttek a pattanások. Tennem kellett valamit.

food_detective2

Mi az a Food Detective?

A Food Detective egy otthoni körülmények között használható, azonnal eredményt adó élelmiszer-intoleranciát kimutató készlet, amely a 46 leggyakrabban előforduló élelmiszerre való érzékenységet viszgálja. A teszt az immun gamma globulin (IgG) termelődést okozó élelmiszereket azonosítja, amelyeknek szerepe lehet az élelmiszer-intolerancia, az irritábilis bél szindróma (IBS), ekcéma vagy artrtis megjelenésében. Az teszt segítségével azonosíthatók a kritikus élelmiszerek, ezt követően pedig kiiktathatók az étrendből.

A teszt nem mutatja ki a klasszikus allergiát kiváltó élelmiszereke (IgE), arra a kórházban is végzett allergiavizsgálat alkalmas, amelyen én is részt vettem korábban és az eredménye negatív lett. A Food Detective reakciótálcán különböző élelmiszerek fehérjekivonatai találhatók, az ujjbegyből vett vérmintát pedig higítást követően kell a tálcára felvinni. A vizsgálat során a csomagban található oldatok (kimutató és előhívó) egy vagy több kék folt formájában mutatják ki az élelmiszerek elleni ellenanyagok jelenlétét.

A színes foltok pozícióját az élelmiszerek helyét mutató rajzzal összevetve határozhatók meg a reakciókat kiváltó élelmiszerek. Az ételintoleranica teszt vizsgálata a következő élelmiszerekre való érzékenységet vizsgálja: zab, búza, rizs, kukorica, rozs, durum búza, glutén, mandula, brazil dió, kesudió, tea, dió, tehéntej, teljes tojás, csirke, bárány, marhahús, sertéshús, fehér hal keverék, édesvízi hal keverék, tonhal, rák és kagyló keverék, brokkoli, káposzta, sárgarépa, póréhagyma, burgonya, zeller, uborka, paprika félék, zödség keverék grapefruit, dinnye keverék, földimogyoró, szójabab, kakaóbab, alma, fekete ribizli, olajbogyó, narancs és citrom, földieper, paradicsom, gyömbér, fokhagyma, gomba és élesztő. Poster

A Food Detective használata

A Food Detective tesztet az interneten rendeltem meg. Kerestem magamnak egy nyugodt órát és kibontottam a csomagot. A dobozkából 2 biztonsági lánzsa, fertőtlenítő kendők, 2 mikropipetta, egy reakciótálca és különböző színű folyadékok kerültek elő. Alapos kézmosást követően a biztonsági lándzsával kellett megszúrni a vérvételre kiválasztott ujjat. Az erőteljes nyomásnak köszönhetően a lándzsa apró lyukat ejtett az ujjamon, amelyből azonnal kibuggyant a vért.

Na, ezután kell nagyon gyorsnak lenni és minél előbb megtölteni a pipettát vérrel. Én először nagyon lassú voltam, így az apró seb is behegedt és a vér is megalvadt a pipettában. Szerencsére volt még egy lándzsa és még egy pipetta a csomagban, így megismételtem a folyamatot egy másik ujjamon, de ezúttal gyorsabb voltam. Érdemes a folyadékot is előkészíteni, amelybe a vért majd fecskendezni kell, így kevesebb az esély, hogy megalvad a pipettában. Miután áttöltöttem a vért a higító oldatba, alaposan össze kell rázni, amíg tökéletesen összekevedik. Ezt követően kell a higított vért a reakciótálcára önteni és alaposan eloszlatni rajta, majd 20 percig állni hagyni. Ezt követően ki kell öblíteni a tálcát a csomagban lévő tisztító folyadékkal, majd ráönteni a kék ellenanyag kimutató oldaltot, majd ismét állni hagyni 10 percig, utána újra kiöblíteni. Végül az előhívószert kell ráönteni, és pontosan 2 percig állni hagyni. Utolsó lépésként pedig leöblíteni. Ha jól végezzük a műveletet és valóban ételintolleranciánk van, akkor a rizikós ételek melletti kis kör kékre színeződik. Nekem a tejre, a tojásra és a kesudióra mutatott érzékenységet.

Így a korábbi biorezonanciás vizsgálat eredménye beigazolódni látszott. Szerencsére ugyanakkor nem allergiáról, csupán ételintolleranciáról van szó, így kb. 6 hónapos célzott diétát követően a kritikus ételek ismét visszaépíthetők az étrendbe. A Food Detective csomagban egyébként arra vonatkozóan is van információ, hogy a különböző eredmények alapján hogyan érdemes alakítani az étrendet, mi mivel helyettesíthető, túl sok pozitív reakcióeredmény esetén azonban dietetikussal is érdemes konzultálni.


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link