Házi pesztós édesburgonya

Házi pesztós édesburgonya

Az egytálételek a hétköznapi vacsorák megmentői. Gyorsan összeállítható, irány a sütő és már falatozhat is a család. Mára egy házi pesztós recepttel készültem, amiben bizony magunk fogjuk csinálni a pesztót is.

Házi pesztós édesburgonya

Hozzávalók:

A házi pesztóhoz:
2 csésze petrezselyem
¼ csésze dió
1/3 csésze reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
2/3 csésze olívaolaj
só, bors

Az édesburgonyához:
1 kg édesburgonya
¼ csésze olívaolaj
2 ek vaj
3 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:

A házi pesztó:
Egy aprítógépbe helyezd el az összes összetevőt a házi pesztóhoz és keverd addig, amíg teljesen sima, krémes állagú nem lesz. Ízlés szerint sóval és borssal ízesítsd.

Az édesburgonya:
Hámozd meg az édesburgonyát, vágd vékony karikákra és forgasd meg olívaolajban. Sózd és borsozd. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, az édesburgonyákat oszlasd el benne és locsold meg a házi pesztóval. Dugj közéjük fokhagyma karikákat és irány a sütő.

Süsd ropogósra!

Egészségedre!

Elkészítési idő: 30 perc

Fotó: diethood.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link