Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

Az egyik legkedveltebb és legegyszerűbb elkészítési módja a medvehagymának, ha levest főzünk belőle. A tavaszi frissesség erejét fokozhatjuk, ha frissen szedett csalánt is adunk a hozzávalókhoz.

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

200 gr medvehagyma
100 gr csalán
300 ml víz
2 db burgonya
leveskocka
vaj
babérlevél
joghurt

Elkészítés:

A medvehagymát és a csalánt mosd meg. Kockázd fel apró darabokra a meghámozott burgonyát és egy serpenyőben pirítsd meg vajban néhány babérlevél mellett. Amikor a burgonya kész, add hozzá a vizet, a leveskockát és a csalánt. Főzd néhány percig, amíg a csalán puha nem lesz. Ezután add hozzá a medvehagyma leveleket és főzd még néhány percig. Minél hosszabb ideig van a tűzön, annál enyhébb lesz a hagymás íz. Ha végeztél a főzéssel, egy kanállal szedd ki a babérlevelet és turmixold össze a levest. Ízlés szerint kevés joghurtot keverhetsz bele, ha krémesebb állagot szeretnél.

Jó étvágyat!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: cooking-the-world.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link