Ananászos zöldturmix

Ananászos zöldturmix

A spenót sokáig a nagyon-nagyon utált zöldségeket tartalmazó listám legelején szerepelt. Közel harminc évig nem voltam hajlandó megenni. Arra valójában már nem is emlékszem, hogy ennek mi volt az oka, de hát kit is érdekel, amikor gyerekként annyira bizarr a színe, olyan furcsa az állaga és különben is főzelék. Na neeeem!

Aztán persze eltelt néhány év, változott az ízlésem és egyre többször kóstolok meg olyan ételeket, amelyeket gyerekként csak piszkáltam. (A tökfőzelékkel a mai napig nem sikerült megbarátkoznom, pedig esküszöm többször is megpróbáltam.) A kislányom születése aztán még tudatosabbá tette a zöld levelekhez való hozzáállásomat.

A hozzátáplálás idején fontosnak tartottam, hogy minél több zöldséggel és gyümölccsel találkozzon, reméltem, hogy így kevésbé lesz válogatós és nem fog számára problémát jelenteni később sem, hogy kiegyensúlyozottan étkezzen. Ehhez persze a saját étrendünkön is alakítani kellett egy keveset. Nagy meglepetésemra már babaként is lelkesen ette a spenótot, sőt a mai napig ez az egyik kedvence. Ezen felbuzdulva aztán sorra kerestem a spenótos recepteket, miként lehetne a főzeléken kívül még az étrendünkbe csempészni ezt a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag hozzávalót.

Bekerült a kedvenc receptek közé a spenótos tészta és a spenótos melegszendvics is, újabban pedig a spenótos turmixokkal kacérkodok. Elsőként ezt az ananászos verziót gondoltam a család elé tenni. Próbáld ki Te is!

ananasz_turmix

Ananászos zöldturmix

Hozzávalók:

1 kis marék spenót
1 alma
1/4 ananász
1 dl joghurt
1 ek méz (elhagyható)

Elkészítés:

A spenótleveleket alaposan mosd meg, hámozd meg az ananászt és távolítsd el a megmosott alma magházát. A joghurttal és a mézzel együtt turmixold krémesre. Ha szükséges tiszta vízzel lazíthatsz rajta.

Egészségedre!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link