
Babos zöldborsókrémleves
Borsófőzelék, borsóleves, rizi-bizi és most itt egy új zöldborsós étel, ami nemcsak gyorsan elkészül, de nagyon egészséges, vegán és gluténmentes, szóval tökéletes választás ebédre vagy vacsorára. Jöhet?
Babos zöldborsókrémleves
Hozzávalók:
100 g zöldborsó 100 g főtt bab 1 hagyma 1 gerezd fokhagyma olívaolaj 1 darab szálzeller 1 sárgarépa 1 burgonya só, bors petrezselyem őrölt köménymag
Elkészítés:
Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsd meg az olívaolajon. Öntsd fel 700 ml vízzel, add hozzá a felkockázott burgonyát, az apróra vágott zellerszárat és kezdd el főzni. 10 perc után add hozzá a sárgaborsót és a babot is, majd további 5 percig főzd, vagy amíg a krumpli megpuhul. Közben sózd, borsozd és adj hozzá szárított petrezselymet és őrölt köménymagot is. Ha elkészült, az egészet pürésítsd és már fogyasztható is. Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!