Cukormentes, olajmentes granola házilag

Cukormentes, olajmentes granola házilag

Nagyon szeretem a granolát, mert egy igazi Jolly Joker a reggelizőasztalon. A sietős reggeleken egyszerűen növényi tejjel öntjük fel, de szoktuk enni joghurttal, kefírrel, turmixtállal is és a kásákat is meg szoktam bolondítani vele. Szóval mindig jó, ha van belőle kéznél. A hagyományos granola mézzel készül, de mivel az utóbbi időben mindig valamilyen édes gyümölccsel ettük, ezért egy új, cukormentes változatot akartam készíteni. Ezt vegánok, gluténérzékenyek és laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Cukormentes granola házilag

Hozzávalók:

1 csésze gluténmentes zabpehely
1/2 csésze kókuszreszelék
1 1/2 csésze olajos mag vegyesen (nálam most mandula, dió és kesudió került bele)
1/2 csésze cukrozatlan mandulatej
1 tk fahéj
1 csipetnyi só

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, közben egy tálban keverd össze a hozzávalókat. Alaposan keverd el, önts egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és mehet be a sütőbe. Ahogy kezd pirulni, időként forgass rajta egy keveset. Ha szép aranybarnára sült, akkor kész is van.

Jó étvágyat!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
close-link

Megtaláltad az idei nyaralós könyved! 15% kedvezmény és ingyenes szállítás. Rendeld meg most!

ÉRDEKEL
close-link