Édes-mázos karfiolgolyók

Édes-mázos karfiolgolyók

Ha szereted a kínai ételeket, akkor ez a karfiolos recept az egyik kedvenced lesz. A karfiolgolyókat édes-mézes mázzal borítottam be, isteni lett. Próbáld ki!

Édes-mázos karfiolgolyók

Hozzávalók:

1 csésze házi panírmorzsa
olívaolaj
1 fej karfiol
2 tojás
só, bors

A mázhoz:

1 dl méz
2 ek szezámmag
1 dl cukormentes ketchup
jó minőségű szójaszósz ízlés szerint
1 tk étkezési keményítő

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira és forgatsd meg a panírmorzsába és a felvert tojásokba.

Sütőpapírral bélelt tepsiben süsd őket ropogósra 15-20 perc alatt.

Közben készítsd el a mázat. Keverd össze a mézet, a ketchupot, a szezámmagot és a szójaszószt. Egy lábasban melegítsd össze őket, majd add hozzá az étkezési keményítőt és gyorsan keverd csomómentesre. Főzd addig, amíg szépen besűrűsödik.

A megsült karfiolokat még forrón forgasd meg a mézes mázban.

Tálald rizzsel!

Egészségedre!

Elkészítési idő: 30 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: kirbiecravings.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link