Krémes paradicsomos, spenótos penne
Gyorsan és egyszerűen. Néha csak ez motivál, amikor ebédet vagy vacsorát készítek, de az egészséges alapanyagokat ekkor is szem előtt tartom. Ez a gyors tésztaétel alig néhány összetevőből készül, mégis isteni finom.
Krémes paradicsomos, spenótos penne
Hozzávalók:
1 csomag penne tészta, teljes kiőrlésű
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg paradicsom
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított bazsalikom
só, bors
1 csésze reszelt parmezán
½ csésze mozzarella
3 marék friss spenót
Elkészítés:
A tésztát készítsd el a csomagon szereplő leírás alapján. Amíg fő a tészta, hevíts fel egy kevés olívaolajat a serpenyőben és párold üvegesre rajta előbb a vöröshagymát, majd add hozzá a fokhagymát is.
A hagyma után jöhet a felkockázott paradicsom, amit ízesíts a fűszerekkel. Ha a paradicsomok levet eresztettek, add hozzá a spenótot is. Párold puhára őket. A végén add hozzá a mozzarellát, várd meg amíg elolvad, majd jöhet a parmezán is.
Ezt az öntetet keverd össze az elkészült tésztával.
Tálald friss parmezánnal!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 25 perc
Fotó: budgetbytes.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!