Krémes uborkaleves
Az uborka nem csak szendvics mellé és salátának kiváló, hanem leves is készíthető belőle. Nyárra tökéletes választás!
Krémes uborkaleves
Hozzávalók:
1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek citromlé
4 csésze hámozott, vékonyra szeletelt uborka
1 + ½ csésze zöldségleves
só, bors
piros paprika
1 avokádó
1 doboz natúr joghurt
2 ek friss petrezselyem
Elkészítés:
Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben és dinszteld meg rajta a hagymákat. Add hozzá a citromlevet és főzd 1 percig. Adagold hozzá az uborka ¾-ét, a zöldséglevest és fűszerezd meg.
Alacsony hőfokon párold puhára, majd öntsd az egészet egy turmixgépbe és add hozzá a magozott, hámozott avokádót is. Kis fordulatszámon keverd krémesre.
A maradék uborkát adagold ki tányérokban, öntsd rá az uborkalevest, és keverj bele joghurtot. Szórd meg friss petrezselyemmel.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!