Krémes uborkaleves

Krémes uborkaleves

Az uborka nem csak szendvics mellé és salátának kiváló, hanem leves is készíthető belőle. Nyárra tökéletes választás!

Krémes uborkaleves

Hozzávalók:

1 ek olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 ek citromlé
4 csésze hámozott, vékonyra szeletelt uborka
1 + ½ csésze zöldségleves
só, bors
piros paprika
1 avokádó
1 doboz natúr joghurt
2 ek friss petrezselyem

Elkészítés:

Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben és dinszteld meg rajta a hagymákat. Add hozzá a citromlevet és főzd 1 percig. Adagold hozzá az uborka ¾-ét, a zöldséglevest és fűszerezd meg.

Alacsony hőfokon párold puhára, majd öntsd az egészet egy turmixgépbe és add hozzá a magozott, hámozott avokádót is. Kis fordulatszámon keverd krémesre.

A maradék uborkát adagold ki tányérokban, öntsd rá az uborkalevest, és keverj bele joghurtot. Szórd meg friss petrezselyemmel.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 20 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link