Medvehagymás omlett

Medvehagymás omlett

A medvehagyma az elmúlt évek egyik legnépszerűbb tavaszi felfedezettje. Nem véletlenül terjedtek el a felhasználásával készülő ételek receptjei, mert aromája sütés-főzés után is kellemesen megmarad, maga a növény pedig rendkívül egészséges. Vacsorának vagy akár egy laktató hétvégi reggelinek is remek választás.

Medvehagymás omlett

Hozzávalók:

½ vöröshagyma
2 közepes méretű csiperke gomba
1 kisebb csokor medvehagyma levél
4 tojás
sajt ízlés szerint
olaj
só és bors

Elkészítés:

Egy serpenyőben olajon pirítsd meg az apró kockákra vágott hagymát, majd a vékonyra vágott gomba szeleteket is add hozzá, némi sóval és borssal. Ha a szaft nagyobb része elpárolgott, akkor kisebb fokozatra állítva a lángot add hozzá a megmosott és felaprított medvehagyma leveleket (kb. 12 levél egy kisebb csokor), majd tegyél rá fedőt. A tojásokat habverővel vagy villával keverd habosra és öntsd a serpenyőbe. Tegyél rá fedőt és tartsd a tűzön addig, ameddig a teteje marad csak krémes. Ameddig még forró reszelj rá sajtot és már tálalhatod is!

Egészségedre!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: thekitchenmagpie.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link