Medvehagymás pesto

Medvehagymás pesto

A pesto egy egyszerű pirítóst vagy melegszendvicset is feldob, a tésztákat pedig mennyei fogássá tudja változtatni. Ebben a változatban most fenyőmag helyett dió az egyik fő hozzávaló, ami könnyebben hozzáférhető bármelyik kisboltban.

Medvehagymás pesto

Hozzávalók:

100 g dió
100g medvehagyma
50 g parmezán
1 gerezd fokhagyma
350 ml olívaolaj
őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés:

A diót sütőben pirítsd pár percig, majd ha kihűlt, a kezed között vagy konyharuhában dörzsöld össze őket, így a barna hártyának egy részét el tudod távolítani. Ezzel a módszerrel a keserű íz kevésbé lesz érezhető a masszában. Tedd aprítógépbe a hozzávalókat, az olaj kivételével és daráld össze őket. Amikor homogén szemcsés anyagot kapsz, kezdjed el kisebb adagonként az olajat is eldolgozni benne. Ha paszta állagú masszát kaptál, akkor kanalazd ki kisebb befőttesüvegekbe.
A tetejére vékony rétegben még önthetsz egy kevés olajat (így jobban eláll), ezután tedd el a hűtőbe.

Jó étvágyat!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: Pinterest


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link