Rakott spárga tej- és tojásmentesen
Alig vártam, hogy induljon a spárgaszezon, így amint lehetett került is a kosárba. Ezúttal rakott spárga készült belőle. Nem szép és szerintem nem is lehet róla előnyös képet készíteni, de annál finomabb. Egy próbát megér!
Rakott spárga tej- és tojásmentesen
Hozzávalók:
40 dkg darált marhahús
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk pirospaprika
1 tk kurkuma
1 tk majoranna
1 tk petrezselyem
1 tk kakukkfű
1/5 kg spárga
1 bögre bulgur
só, bors
vegán sajtszósz
Elkészítés:
A spárgát pucold meg, vágd le a kemény részeket és vágd 2-3 cm-es darabokra. A hagymákat pucold meg és vágd apróra. Kevés olívaolajon párold meg, add hozzá a marhahúst és pirítsd le. Közben add hozzá a fűszereket, sót, borsot is.
Ha megpuhult a spárga, szedd külön tányérba és a levében főzd meg a bulgurt. Ha minden alkotó elkészült, mehet a tepsibe. Alulra rétegezd a bulgurt, erre mehet a marhahús, majd a spárga, végül a tetejét kend meg vastagon a vegán sajtszósszal. 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt süsd készre.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!