Spenótos pulykahúsos casserole

Spenótos pulykahúsos casserole

A casserola egy nagyon hangzatos, de annál finomabb francia egytálétel, amit sokféle módon lehet variálni. Most egy spenótos, pulykás verzióval készültem!

Spenótos pulykahúsos casserole

Hozzávalók:

50 dkg darált pulykahús
1 ek kókuszolaj
egy csipetnyi chili
só, bors
10 tojás
1 nagyobb édesburgonya
1 csésze bébispenót
2 csésze reszelt mozzarella

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra, egy hőálló tálat kenj ki kókuszolajjal és tedd félre.

A pulykahúst pirítsd meg egy kis chilivel, sóval és borssal egy kevés kókuszolajon. Az édesburgonyát szeleteld fel.

A tojásokat verd fel. A hőálló edénybe tegyél le egy réteg burgonyát, majd borítsd pulykahússal, ismét burgonyával és pulykahússal. Közben szórd meg egy kevés sajttal is.

Végül öntsd rá a tojásokat, szórd meg sajttal a tetejét és helyezd el a bébispenótokat is.

Sütőben süsd kb. 40 percen keresztül.

Egészségedre!

Elkészítési idő: 60 perc

Fotó: aimeemars.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link