Töltött burgonyapalacsinta

Töltött burgonyapalacsinta

A burgonya a magyar konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Sokan kerülik a különböző diéták miatt, pedig egészséges fogás is készíthető belőle. Nekem ez az egyik kedvencem.

Töltött burgonyapalacsinta

Hozzávalók:

2 kg burgonya
2 babérlevél
2 ek olívaolaj
20 dkg gomba
3 fej vöröshagyma
10 g kapor, petrezselyem és rozmaring vegyesen
½ csésze teljes kiőrlésű liszt
só, bors

Elkészítés:

A krumplikat mosd meg és hámozd meg. Sós vízben, babérlevél társaságában főzd puhára őket. Közben aprítsd fel a hagymát és a gombákat.

A hagymát dinszteld meg, majd utána párold meg rajta a gombát is. Ízesítsd fűszerekkel.

Amikor elkészült a burgonya, szűrd le és hagyd egy kicsit lecsepegni, kihűlni.

Nyomd össze kézzel, add hozzá a lisztet és készíts belőle tésztát.

Kb. 2 evőkanálnyi tésztát lapíts ki, helyezz rá 1 evőkanálnyi gombás tölteléket, majd fedd be újabb 2 evőkanálnyi tésztából készített koronggal.

Serpenyőben, egy kevés forró olajon süsd aranybarnára mindkét oldalát.

Tálald tejföllel!

Egészségedre!

Elkészítési idő: 40 perc

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Fotó: imagelicious.com


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link