Töltött burgonyapalacsinta
A burgonya a magyar konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Sokan kerülik a különböző diéták miatt, pedig egészséges fogás is készíthető belőle. Nekem ez az egyik kedvencem.
Töltött burgonyapalacsinta
Hozzávalók:
2 kg burgonya
2 babérlevél
2 ek olívaolaj
20 dkg gomba
3 fej vöröshagyma
10 g kapor, petrezselyem és rozmaring vegyesen
½ csésze teljes kiőrlésű liszt
só, bors
Elkészítés:
A krumplikat mosd meg és hámozd meg. Sós vízben, babérlevél társaságában főzd puhára őket. Közben aprítsd fel a hagymát és a gombákat.
A hagymát dinszteld meg, majd utána párold meg rajta a gombát is. Ízesítsd fűszerekkel.
Amikor elkészült a burgonya, szűrd le és hagyd egy kicsit lecsepegni, kihűlni.
Nyomd össze kézzel, add hozzá a lisztet és készíts belőle tésztát.
Kb. 2 evőkanálnyi tésztát lapíts ki, helyezz rá 1 evőkanálnyi gombás tölteléket, majd fedd be újabb 2 evőkanálnyi tésztából készített koronggal.
Serpenyőben, egy kevés forró olajon süsd aranybarnára mindkét oldalát.
Tálald tejföllel!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 40 perc
Fotó: imagelicious.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!