Személyre szabott otthoni edzésterv

Személyre szabott otthoni edzésterv

Egy másfél éves kisgyerek anyukájaként nagyon nehéz a rendszeres testmozgást a mindennapokba beilleszteni, főleg ha a gyerek mellett is dolgozol. Tudom, mert én is így voltam vele. Most viszont azt hiszem, hogy megtaláltam a számomre legjobb megoldást, ami lehet, hogy neked is működni fog. Kíváncsi vagy?

a gyakorlat helyesen

Túl rövid a nap

A kislányom megszületése előtt rendszeresen sportoltam. Mivel soha nem küzdöttem súlyproblémákkal, ezért mindig csak olyan sportágakat választottam, amelyeket nem szenvedésként, hanem valódi örömforrásként éltem meg. De talán ezt nem is lehet másként.

Anyukaként a sport azonban háttérbe szorult. A gyerek körüli teendők, az otthoni feladatok és a munka mellett a szervezett edzésekre már nem maradt időm, annál is inkább, mert a férjem este ötig dolgozott, a rövidke közösen töltött időhöz és a közös vacsorához pedig a mai napig ragaszkodom. Na meg persze egy kicsit lusta is lettem, mert olyan nagyon fáradtnak éreztem magam estére.

Az otthoni edzés új korszaka

Aztán az egyik takarítás közben a kezeim közé került a férjem Xbox-a. Korábban mintha olvastam volna, hogy léteznek otthoni edzésre kifejlesztett játékok is. Elkezdtem hát kutakodni, és pillanatnyilag azt mondhatom, hogy talán megtaláltam a számomra legtökéletesebb megoldást, ami képes ötvözi az otthoni edzés kényelmét, a személyre szabott edzésterv profizmusával és még az én időbeosztásomhoz is igazodik. Hallottál már a Nike+ Kinect Trainingről?

Ezzel a programmal egy személyre szabott edzéstervet kapsz, de nem csak amolyan adhoc módon. Induláskor egy szintfelmérő teszten kell részt venned. Az elért eredmények, az edzésre szánt szabadidő valamint az alapján, hogy fogyni, izmosodni vagy alakot formálni szeretnél, a program egy személyre szabott gyakorlatokból álló, komplett edzéstervet állít össze neked.

A Kinect-nek köszönhetően ráadásul valós idejű visszajelzést kapsz az elvégzett feladatok helyességéről, ha szükséges korrigál, és azt jelzi, hogyan és merre mozdulj, hogy tökéletesen végezhesd a feladatot, sőt a hátralévő másodperceket is jól láthatóan mutatja. Ez engem nagyon tud motiválni. A gyakorlatokat egy általad választott személyi edző mutatja be és magyarázza el. Tényleg olyan, mintha egy edzőteremben lennél.

Ő az edzőm, a kék alak pedig én vagyok. :)

otthoni_edzesterv

A program nagy előnye, hogy a folyamatos fejlődésednek megfelelően változik az edzésterv is. Ha érzékeli, hogy könnyebben és gyorsabban tudod elvégezni a feladatot, akkor ennek megfelelően módosul a programod is.

Az első tapasztalatok

A teszt végén ki lehet kiválasztani, hogy melyik napokon akarok edzeni:
valasztott napok

Én kezdetnek heti 3 edzést tűztem ki célul. Ennek megfelelően állított össze a játék egy négy hetes programot. Az első edzésen már túl vagyok. Nem maradt ki a bemelegítés, a gyakorlatok rendkívül változatosak és újszerűek, ráadásul nálam nagy plusz, hogy egyáltalán nem monoton és unalmas, mert nem kell akár akár 50-szer is ismételni egy-egy feladatot. Mindegyiket csupán 30 másodpercig vagy 15 helyesen elvégzett gyakorlatig kell végezni.

A 25 perces edzés végén a program felajánlotta, hogy ha érzek még magamban energiát, akkor további 12 percig szórakoztat, de a végén a lazítás sem maradt el. Összességében eddig nagyon meg vagyok elégedve. A korábbi 1-1,5 órás edzésekhez képest ez a 25 perc is nagyon feltöltött, energikusabbnak és lelkesnek érzem magam. Szóval bátran ajánlom Neked is, ha időhiányban szenvedsz.

Te vajon mennyire élsz egészséges életet? Teszteld itt!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
close-link

Elfogyott, elkapkodták!
Sebaj, újra nyomdában van.
KUPONKÓD a várakozásodért:
21NAP500

ÉRDEKEL
close-link