Letölthető menütervező

Letölthető menütervező

Néhány évvel ezelőtt elkezdtem vezetni, hogy pontosan mire és mennyit költünk, de hó végén mindig csak azt ellenőriztem, hogy a bevételek és kiadások mennyire voltak szinkronban egymással. Egy nyugodt vasárnap délután aztán jobban beleástam magam a kimutatásokba és megdöbbentett mennyire sokat költünk élelmiszerre.

Mindig az volt az alapelvem, hogy az élelmiszeren nem fogunk spórolni, ésszerű keretek között a jobb minőségűt veszem, de ezek a számok…

Na, ez így nem mehet tovább, gondoltam. Ha már az életünk minden területén annyira tudatosak vagyunk, ezt is jobban kordában lehetne tartani. Így hát belefogtam:

1. Első lépésként körbejártam a konyhát. A hátsó polcokról rég elfeledett alapanyagok kerültek elő. Meglepő volt, hogy mennyi minden volt itthon. Ennyi alapanyag akár hetekre is elég lesz. :o

2. Mindent, amit csak találtam és még nem járt le a szavatossága, felvezettem egy listába.

3. Amikor elkészült a teljes lista elkezdtem összeírni, milyen ételeket lehetne belőlük kihozni.

4. Ehhez készítettem egy egyszerű menütervezőt.

menutervezo

5. A menütervezőre felvezettem, hogy azon a héten mit fogunk enni reggelire és vacsorára. Az ebédet egy ételkihordó céggel oldom meg. Így gyorsabb is, egyszerűbb is és olcsóbb is. Erről itt írtam korábban. Az egyszerűség kedvéért azonban a menütervezőben az ebédnek is maradt hely. Sőt a tízórainak, uzsonnának és a reggeli turmixnak is jutott egy-egy rubrika.

6. Utolsó lépésként nem marad más, csak összegyűjteni azokkal a hozzávalókat, amik nincsenek otthon és beszerezni.

Ezzel a módszerrel legalább 1 hétre előre be tudom tervezni, hogy mikor mit fogok főzni. Remekül össze tudom hangolni az alapanyagokat, nem kell felesleges dolgokat vásárolnom, teljesen célirányosan haladhatok a boltban is, és reményeim szerint kevesebb lesz a kiadás hónap végén.

A következő hónapban tesztelni fogom mennyit változnak így a kiadások és persze megosztom majd Veled is. Teszteld Te is.

A menütervezőt innen tudod letölteni >>


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link