
Zablisztes mézes keksz
Nem igazán vagyok édesszájú, nem készülök az ünnepekre milliónyi süteménnyel, a mézes keksz azonban nem hiányozhat a karácsonyi asztalról. Idén ezt a zablisztes változatot sütöttem meg.
Zablisztes mézes keksz
Hozzávalók:
32 dkg zabliszt
12 dkg vaj
20 dkg méz
2 tojássárgája
1 tk szódabikarbóna
2 tk mézeskalács fűszerkeverék
csipetnyi só
Elkészítés:
Keverd össze a hozzávalókat, majd alaposan gyúrd össze. A tésztát csomagold fóliába, és néhány órája tedd hűtőde. Ne ijedj meg, ha a tésztád kezdetben ragacsos lesz, hűtés után könnyen formázhatóvá válik.
A lehűtött tésztát gyúrd át, majd nyújtsd 5 mm-es vastagra és szaggasd ki a választott karácsonyi formákkal. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra és 10-15 perc alatt süsd meg a kekszeket.
Tipp:
A kiszaggatott mézes kekszeket díszítheted aszalt gyümölcsökkel vagy olajos magokkal, így még táplálóbbak lesznek.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
-
Adri