Frissen a fagyasztóból! Így csináld

Frissen a fagyasztóból! Így csináld

Az egészséges életmódot tavasszal és nyáron a legkönnyebb élni, ugyanis ilyenkor elárasztják a piacokat a friss zöldségek és gyümölcsök. De mi a helyzet ősszel és télen? Hogyan tudsz felkészülni a hidegebb hónapokra? A válasz egyszerű, fagyasztani kell, amit csak lehet. Az évek során rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem össze azzal kapcsolatban, hogyan lehet úgy a jégre küldeni az alapanyagokat, hogy azok felolvasztva is ízletesek legyen. Olvass tovább és használd a trükkjeimet!

Mit fagyaszthatsz le?

A gyümölcsök és zöldségek közül bármit, amit azonban én sose fagyasztok le az a tojás, a tojásos ételek, a tejtermékek és a belőlük készült fogások.

Gyümölcsökből és zöldségekből naponta 5 friss adagot kell fogyasztani az ajánlások szerint, ezért tavasszal és nyáron alaposan felkészülök a télre. Amit lehet begyűjtök a kertből, a piacokról és a Te szedd! akciókon. Bőven vásárolok a fagyasztóba is, így télen is élvezhetem a nyár ízét.

Legtöbbször, epret, málnát, barackot fagyasztok, zöldségek közül pedig borsót és babot. De petrezselymet és zöldfűszereket is tartok a mélyhűtőben.

Tisztítás és szárítás

Minden alapanyagokat alaposan megmosok, eltávolítom a szárakat, leveleket és a magokat is. Utóbbi azért fontos, mert lefagyasztva a gyümölcsök húsa megkeseredhet a magtól.

Az utolsó mosóvízbe szoktam tenni egy csipet sót is, ami segít abban, hogy minden megőrizze az eredeti színét.

Ezután alaposan megszárítom, darabolom őket és jöhet a csomagolás.

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Doboz vagy zacskó?

Én a zacskóra esküszöm, méghozzá azért, mert sokkal kisebb a helyigénye, valamint teljesen el lehet belőlük távolítani a levegőt. A legjobb, ha ezt vákuum segítségével teszed meg, így nemcsak az szín és az állag, hanem az íz is olyan lesz, mintha most szüreteltél volna.

Címkézz!

A húsok fagyasztásánál szoktam rá a címkézésre, de a zöldségeknél és a gyümölcsöknél is bevált. Minden egyes zacskón feltüntetem, hogy mi van benne és mikor tettem el. Így elkerülhetem, hogy a régi és új adagokat összekeverjem, illetve így sorrendben tudom őket felolvasztani, ha szükséges.

Így használd őket

A gyümölcsöket süteménybe, gyümölcssalátába és zabkásába érdemes felengedned teljesen, de turmixba fagyott állapotban is tökéletesek.

A zöldségek fagyosan is elkészíthetők, nálam legtöbbször levesbe és főzelékbe kerülnek.

Ha kíváncsi vagy még több filléres, egészséges trükkre, olvass tovább itt »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link