Helló ételallergia!

Helló ételallergia!

A kutatások szerint a magyar lakosság közel harmadát érinti valamilyen úton módon az allergia. Naná, hogy ebbe én is éppen beleesem. Valószínűleg közvetve ez is hozzájárult, hogy az egészségesebb életmód felé fordultam. Ám míg korábban “csak” kutyaszőr- és krómallergiát diagnosztizáltak nálam, a várandósságom óta, mintha kicserélték volna a testemet: ekcémák és különböző bőrtünetek jelentkeztek. Így szépen lassan a kozmetikumait és a mosószereket is természetesre cseréltem.

A helyzet ezt követően valamennyit javult, de fel-fellángolt újra. Ekkor kezdtem el figyelni, hogy milyen összefüggés lehet a tünetek újbóli megjelenése és az étkezésem között. Bár nem tudatosan, de nagyjából elhagytam a tejet a táplálkozásomból és hiába volt otthon mindig natúr joghurt, szinte soha nem ettem belőle.

Helló ételallergia!

A múlt héten aztán biorezonanciás vizsgálat is igazolta a feltevésemet, érzékeny vagyok a tejre és mellé bónusznak még egy kis tojásérzékenységet is kaptam. Ez utóbbi jobban fájt, mert nagyon szeretem a tojást és rengeteg recepthez használom is. Persze itt még nincs lezárva a történet, a közeljövőben megyek egy ételallergiatesztre is, hogy pontosan be tudjam határolni, mi az amit jobb elhagyni az étkezésemből.

tojas_tej

Korábban írtam arról, hogy miért szeretek jobban ebédet rendelni, mint magam főzni, az elméletem azonban most, az ételintolerancia tudatában, szinte a kukába dobhatom. Szombat este ugyanis, amikor rendelni szerettem volna, szinte semmit nem tudtam, mert mindenben van tejtermék vagy tojás.

Új vonal a 21 nap alatt receptek között

Na sebaj, vissza a tűzhely mellé! El is kezdtem azonnal nézegetni a tej- és tojásmentes ételeket, és mivel főleg ezeket fogom főzni, visszatérő vendégek lesznek majd a receptek között is. A főbb szempontok ugyanakkor nem változnak, a lényeg, hogy finom legyen és egészséges!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link