Hogyan tehetsz egészséges felvágottat az asztalra?

Hogyan tehetsz egészséges felvágottat az asztalra?

Általános vélekedés, hogy a felvágottak egészségtelenek, mert kétes eredetű húsokat, rengeteg ízfokozót és mesterséges összetevőt tartalmaznak. Azonban, ha egy kicsit odafigyelsz, ezeket el tudod kerülni és egészséges változatot is tehetsz az asztalra. Utánajártam, mire kell odafigyelned!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »

Miért egészségtelen a legtöbb felvágott?

A bolti felvágottak legtöbbje nem valódi húsból, hanem a feldolgozásból megmaradt maradékokból, húspépből készül, amit extrém mennyiségű sóval, ízfokozókkal, zsírral, szójával varázsolnak finommá.

Az ízek tekintetében tényleg nem lehet okunk panaszra, de ha megnézzük az összetevőket, akkor már látszik, hogy:
- a nátrium-glutamát,
- a nitriket és nitrátok,
- az elképesztő mennyiségű só,
- a rossz zsírok
- és a fűszeraromák teszik „ellenállhatatlanná” őket.

Ezek az adalékanyagok képesek becsapni az ízlelőbimbókat, azt az érzetet keltik, hogy finom és egészséges felvágott őrlődik a fogak alatt.

felvagottak

A nátrium-glutamát, a nitritek, nitrátok, a sok só és a rossz zsírok viszont valódi veszélyt rejtenek a felvágottakban, ugyanis:
- rákkeltőek lehetnek,
- visszatarthatják a szervezetben a vizet,
- hormonális problémákat,
- magas vérnyomást
- és szívproblémákat okozhatnak.

De mégis hogyan tudod ezeket elkerülni?

Figyeld a hústartalmat!

Ma már minden felvágotton kötelező feltünteni, mekkora hústartalommal bír. Ezért, ha a bolti felvágottak mellett döntesz, válaszd inkább az előrecsomagolt változatokat, amelyeken pontosan láthatod, mekkora a hústartalom és milyen egyéb összetevők vannak még benne.

Ha jobban szereted a hentespultban szereplő kínálatot, mindenképpen érdeklődj az alapanyagok felől vásárlás előtt.

Szerencsére most már a hiperekben is lehet nagyon magas, 90%-ban vagy még magasabb százalékban húsból készült hústermékeket találni.

De van egy még jobb megoldás is!

Válaszd a házit!

A piacokon, a delikátesz üzletekben kaphatók házi készítésű, saját füstölésű sonkák is, amelyek a legjobb választások, ha felvágottat szeretnél tenni a reggelizőasztalra.

Ezekről bátran megkérdezheted a hentes, szívesen fog mesélni neked arról, hogyan készültek a húsok.

egeszseges_sonka

Csinálj felvágottat otthon!

Te magad is elkészítheted a szendvicsre valót. Ehhez nem kell mást tenned, mint megsütni a húst a kedvenc fűszereiddel, egyben, majd amikor kihűlt próbáld meg a lehető legvékonyabbra szeletelni.

Ha még jobban szeretnéd feldobni a szendvicseidet, meríts ihletet innen »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link