Hogyan vegyem rá magam a több mozgásra?

Hogyan vegyem rá magam a több mozgásra?

A tavasz és a nyár eleje férfiaknál és nőknél is az alakformálásról szól. Mindenki csúcsformába szeretne kerülni a strandszezon kezdetére. A kezdeti lelkesedés azonban gyorsan alább hagy, ezért ezúttal bevált tippekkel készültem neked, amivel tovább marad izgalmas és élvezetes a sportolás.

Mert valószínűleg ez lehet az egésznek a kulcsa. Ami élvezetes, azt szívesen csináljuk, ezért a fő cél megtalálni azt a sportolási lehetőséget, ami örömet okoz. Nálad vajon melyik válik be?

Próbáld ki a mobil appokat

Androidra és iOS-re is számos mobilapplikációt fejlesztettek már, amitől érdekessé teheted a sportolási tevékenységedet. Van, amelyikkel az edzéseid adatait tudod rögzíteni, másikban edzéstippeket találsz, de létezik olyan is, ami a különböző gyakorlatokat mutatja be. Ha látod a változást, hogy honnan hova jutottál el, az jelentősen képes növelni a motivációdat.

Szerezz be egy aktivitásmérőt

Az aktivitásmérőt nemcsak edzés közben használhatod, hanem egész nap rajtad lehet. Így nap végére pontos képet kapsz arról, hogy mennyit mozogtál. A telefonba épített GPS is jó lehet erre a célra, de én nem hordom mindig a zsebemben a telefonomat (épp ellenkezőleg, folyton keresem, hogy hova tettem le), ezért inkább beruháztam a Xiaomi népszerű aktivitásmérőjére. Egyszerű, mint a faék, de arra pont jó, amire tervezték. Méri, hogy hány lépést tettem meg a nap során, beállíthatok napi célokat és ünnepel a kütyü, ha ezt sikerült elérnem. Így a motiváció is pipa.

Keress egy élvezetes youtube csatornát

Amióta virágkorát éli a vloggerkedés, azóta gombamód elszaporodtak az ingyenes youtube csatornák, ahol tapasztalt edzők tartanak edzéseket, adnak tippeket és mutatják meg a gyakorlatokat.
A BeFit csatornán 30 napos, 10×10 edzésből álló videókat találsz, amelyek a feneket, a karokat, a combokat, a vállat, a mellkast és a hátat is megdolgoztatják.

A Blogilates csatornára heti 1 táncos, zenés, vidám videó kerül fel, ahol edzés közben garantáltan jól szórakozol majd.

A Bodyrock rövid videói a felkapott HIIT edzésprogramra építenek. A csatornát naponta frissítik, ahol nagy intenzitású fitneszedzéseket követhetsz, na és persze csinálhatsz is.

A Fitness Blender videóit pedig azoknak ajánlom, akik élvezni szeretnék az edzéseket. Daniel és Kelly egy fiatal házaspár. Több mint 300 videójuk között találsz pilatest, saját testsúlyos edzéseket, HIIT edzéseket, kardiót, kettlebellt, jógát és más számos egyéb edzésformát is. Megunni biztosan nem fogod.

Vond be a barátnődet is

Együtt mindig könnyebb, nincs ez másként az edzéssel sem. Vond be a barátnődet is, járjatok együtt futni az erdőbe vagy, ha messze laktok egymástól, csináljátok mindketten otthon a youtube csatornás edzéseket, akár Facetime vagy Skype összeköttetéssel.

Próbálj ki egy új edzésformát

A hagyományos aerobic vagy a konditerem már lejárt lemez, szinte naponta jelennek meg újabb és újabb edzésformák, amiket kipróbálhatsz. Itt van mindjárt a HIIT, a megaformer, a táncos kardio vagy a hybrid edzés. Melyik lesz az új kedvenced?

Próbálj ki minél többet, amíg rá nem találsz a kedvencedre. Te hogyan veszed rá magad a több mozgásra? Oszd meg kommentben!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link
Iratkozz fel a 21napalatt hírlevél értesítőre és máris Tiéd a
10% kedvezmény 
az Egészséges életmód 21 nap alatt könyved árából.
close-link