Puha sült gesztenye, én így csinálom

Puha sült gesztenye, én így csinálom

A csodaszép színekben pompázó természet mellett az egyetlen dolog, ami miatt örülök az ősznek, hogy újra lehet gesztenyét enni. Az örömöm azonban csak azóta felhőtlen, amióta rájöttem, hogyan tudom úgy megsütni a gesztenyét, hogy könnyen lehessen hámozni és puha, zamatos legyen.

sult_geszteny

Puha sült gesztenye, én így csinálom

A tökéletes gesztenye esetében az egyik legfontosabb lépés a hibátlan termések beszerzése. Én évek óta a piacról, őstermelőktől veszem a gesztenyét, de a zöldségesnél és a bevásárlóközpontban is láttam már szép, egészséges szemeket.

A vásárlás során mindenképpen ügyelj arra, hogy hibátlan, sötétbarna és nehéz gyümölcsöket válassz. A felületén lévő apró lyukak kukacra utalnak, a túl könnyű szemek pedig valószínűleg nagyon régiek vagy rosszak már. A gesztenye csak rövid ideig tartható el, gyorsan penészedik. Ennek jellegetes, szúrós szagát könnyedén kiszúrod. Ha nem tudod megenni néhány napon belül, akkor inkább fagyaszd le, így később is ehetsz belőle.

Szerintem a puha és zamatos gesztenye titka az áztatás. Korábban akárhányszor gesztenyét sütöttem, az eredmény mindig kemény és égett volt, aztán egy hirtelen ötlettől vezérelve elkezdtem beáztatni őket sütés előtt. Ez az apró változtatás viszont óriási minőségbeli különbséget eredményezett.

Azóta sütés előtt egy éjszakára vízbe szoktam áztatni, ezt követően x-et vágok a héjába és így sütöm meg. Nem szabad túl sokáig sütni. Amint megérzed az illatát, már készen is van. Így könnyen rágható, zamatos és puha marad, nem lesz kemény, égett és száraz. Ráadásul könnyedén pucolható, szinte kiugrik a héjából. Érdemes kipróbálni.

Te hogy csinálod?


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link

TURBÓZD FEL AZ IMMUNRENDSZERED!
10% kedvezmény és ingyenes szállítás a könyvemre! 

ÉRDEKEL
close-link