
21 napos egészséges, gyors vacsora kihívás – 16.nap
Odavagyok az egytálételekért, főleg akkor, ha messzi nemzetek gasztronómiájának ízeivel lehet megismerkedni. Irány Mexikó!
Mexikói sült rizs
Hozzávalók:
4 csésze főtt barna rizs
1 csésze fekete bab
¾ csésze kukorica
1 ek taco szósz
1 vöröshagyma
1 kalifornia paprika
1 csésze cheddar sajt
olívaolaj
Fűszerek ízlés szerint:
chilli por
kömény
koriander
só
bors
Tálaláshoz:
1 dl natúr joghurt
friss petrezselyem
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 fokosra.
- Egy hőálló tálat kenj ki nagyon vékonyan olívaolajjal.
- A barna rizst keverd össze a leszűrt babbal, kukoricával, az apróra vágott zöldségekkel.
- Fűszerezd ízlés szerint, a chilli porral bánj óvatosan, ha nem szereted annyira a pikáns ízeket.
- Öntsd a hőálló tálba a rizses mixet és szórd meg sajttal.
- Irány a sütő, olvaszd rá alaposan a sajtot.
- Tálald joghurttal és friss petrezselyemmel.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 15 perc+sütés
Holnap ezekre lesz szükséged: 20 dkg quinoa, 2 közepes cukkini, 1 csésze feta sajt, 2 ek szárított paradicsom, 2 ek kapor, 3 ek zsemlemorzsa, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, olívaolaj, 4 ek görög joghurt, 1 ek kapor, 1 gerezd fokhagyma.
Fotó: eathealthyeathappy.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!