
21 napos egészséges, gyors vacsora kihívás – 17.nap
A cukkini az egyik kedvenc alapanyagom, ezért mindig tartok otthon. Reggelinél jól jön szendvicskrémnek, ebédre főzeléknek is szuper, vacsorára pedig szinte mindig pogácsa készül belőle.
Fetás cukkinipogácsa
Hozzávalók:
20 dkg quinoa
2 közepes cukkini
1 csésze feta sajt
2 ek szárított paradicsom
2 ek kapor
3 ek zsemlemorzsa
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
só, bors
olívaolaj
A mártáshoz:
4 ek görög joghurt
1 ek kapor
1 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
- A quinoát öntsd le egy nagy csésze forró vízzel és fedd le.
- A cukkinit reszeld le és itasd fel róla a nedvességet.
- Egy nagy tálban keverd össze a főtt quinoát, a cukkinit, a sajtot, a paradicsomot, a zsemlemorzsát, a tojásokat, a fokhagymát és a fűszereket.
- Ha nem elég ragadós, adj hozzá még egy kevés zsemlemorzsát.
- Egy serpenyőben hevíts fel olívaolajat és süsd aranybarnára a cukkinipogácsákat.
- Készíts hozzá mártogatóst a joghurt, a kapor, a fokhagyma és a fűszerek összekeverésével.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 30 perc
Holnap ezekre lesz szükséged: 3 ek olívaolaj, 2 ek vaj, 2 ek méz, 2 ek barna cukor, 1 ek mustár, 3 gerezd fokhagyma, ½ tk szárított oregánó, ½ tk szárított bazsalikom, só és frissen őrölt fekete bors, kb. 20 szem apró burgonya, 4 csirkemellfilé, 1 fej brokkoli rózsáira bontva, 2 ek apróra vágott petrezselyem.
Fotó: lavenderandmacarons.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!