
21 napos minden napra egy saláta kihívás – 19. nap
A célegyenesbe fordultunk, ezért a mai napra ismét egy kicsit egzotikusabb ízvilággal készültem. Irány Ázsia!
Ázsiai szezámos uborkasaláta
Hozzávalók:
A salátához:
1 uborka
1 sárgarépa
2 ek petrezselyem
Az öntethez:
1 ek rizsecet
1 ek lime leve
1 ek méz
1 tk szezámolaj
chili
1 ek szezámmag
só
Elkészítés:
Az uborkát és a sárgarépát zöldségspirálozó segítségével vágd hosszú és vékony csíkokra. Ha nincs otthon ilyened, akkor egy hámozóval is boldogulhatsz.
Az öntethez keverd össze egy tálba az összes hozzávalót, de a chilivel vigyázz, mert elveheti a többi alapanyag ízét.
Ha kész az öntet, keverd össze a zöldségekkel és hints meg petrezselyemmel.
Egészségedre!
Ínycsiklandozó lett a te salátád is? Mutasd meg nekem a Facebookon is!
Holnap ezekre lesz szükséged: ¼ csésze quinoa, 3 csésze kelkáposztalevél, 1 savanyú alma, ½ csésze dió, 1 marék aszalt áfonya, feta sajt, 1 dl olívaolaj, 1 citrom leve, 1 ek méz, 1 tk mustár, só, bors.
Fotó: willcookforfriends.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!