
21 napos nyárköszöntő salátakihívás – 21. nap
A spárga és a quinoa is a maga nemében nagyon egészséges, így a belőlük készült saláta a 21 napos kihívás méltó befejezése lehet. Ebédre és vagyorára is szuper választás.
Spárgás quinoasaláta
Hozzávalók:
1/2 bögre quinoa
1/2 csokor zöldspárga
2-3 szem retek
1 marék dió
Az öntethez:
2 ek extra szűz olívaolaj
1 ek friss citromlé
koriander
só, bors
Elkészítés:
Hideg víz alatt mosd meg a quinoát, majd 2,5-szeres mennyiségű vízben főzd meg. A spárgát vágd 2-3 cm-es darabokra és dobd a quinoa mellé. A retket mosd meg és vágd apró darabokra, a diót pedig kevés olajon pirítsd meg. Ha megfőtt a quinoa és a spárga, tedd tálba, add hozzá a pirított diót és a retket, majd öntsd nyakon az olívaolajjal és citromléval. Fűszerezd korianderrel, sóval és borssal.
Jó étvágyat!
A kép forrása: https://www.bonappetit.com/recipe/asparagus-and-red-quinoa-salad
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!