
Áfonyás spenótsaláta
A saláták a nyári melegben a kedvenc fogásaim közé tartoznak, gyorsan elkészülnek és a sütő melege sem tölti meg a lakást. A spenót nagyon finom és tápláló, az áfonya pedig nagyon jól kiegészíti vitaminjaival és ásványi anyagaival. Kettőjük találkozása egy ízletes nyári salátát eredményez.
Áfonyás spenótsaláta
Hozzávalók 4 főre:
40 dkg spenót
1 csésze aszalt vörös áfonya
1 kis fej salátahagyma
2 evőkanál méz
1 evőkanál mák
2 evőkanál szezámmag
2 evőkanál barna cukor
2 evőkanál almaecet
1 dl olívaolaj
½ dl fehér borecet
1 nagy marék mandula
Elkészítés:
Először a mártást készítsd el. Egy tálban habverővel keverd el az olívaolajat és a barna cukrot, add hozzá a mézet, az apróra vágott salátahagymát, a fehér borecetet, az almaecetet, a mákot és végül a szezámmagot. Alaposan keverd össze őket és tedd félre.
A spenótot mosd meg és csepegtesd le. Add hozzá az áfonyát és a mandulát, majd öntsd rá az elkészített salátaöntetet és forgasd össze.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!