
Chilis-sütőtökös szendvicskrém
Indul a sütőtökszezon! A sima sült sütőtökön, a krémlevesen és a pitén túl is van élet, hiszen remek reggeli kence készíthető ebből a narancssárga vitaminbombából. Vágjunk is bele!
Chilis-sütőtökös szendvicskrém
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök
2 gerezd fokhagyma
2 púpozott ek szezámpehely
só, bors
frissen őrölt chili
olívaolaj
őrölt gyömbér
szezámmag
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt, kockázd fel a sütőtököt és süsd meg a szokásos módon.
Hagyd egy kicsit kihűlni, hogy kitudd kaparni a húsát.
A sült sütőtököt tedd az aprítógépbe, zúzd hozzá a fokhagymát, add hozzá a szezámpelyhet. Sózd, borsozd ízlés szerint, ha szereted a csípőset, akkor őrülj bele egy kis chilit is.
A pikánsság kedvéért szórj bele egy kis gyömbért is, de vigyázz vele, mert a gyömbér is csíphet.
Locsolj rá egy kis olívaolajat és pürésítsd le. Keverd hozzá a szezámmagot és hűtsd ki a krémet.
Tálald pirítóssal!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 10 perc + sütés
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!