
Diós-fahéjas édesburgonya
A dió és a fahéj igazán különleges kombinációt alkot, nagyon jól kiemeli az édesburgonya ízét. Ezt a fogást köretként és önmagában is csak ajánlani tudom. Teszteld!
Diós-fahéjas édesburgonya
Hozzávalók:
4-5 db nagyobb édesburgonya
1 nagy marék dióbél
2 ek vaj
2 ek kókuszolaj
3 ek méz
1 tk fahéj
egy csipet szerecsendió
egy csipet cayenne bors
egy csipet só
2 db alma
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Hámozd meg az édesburgonyát és az almákat, a diót zúzd finomabb darabokra.
A diót pirítsd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a vajat, a kókuszolajat, a fűszereket és a mézet is. Ha szeretnéd egy kicsit pikánssá tenni akkor 4-6 cent konyakot vagy viszkit is adhatsz hozzá. Párold össze ezt a mártást kb. 5 pecig.
A felkockázott almát és édesburgonyát öntsd kókuszolajjal kikent hőálló edénybe és forgasd rá a diós keveréket.
Tedd a sütőbe és süsd kb. 30 percig, amíg a krumpli meg nem sül, az almák meg nem puhulnak.
Egészségedre!
Elkészítési idő: 40 perc
Fotó: wellplated.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
-
Fülöp Györgyné
-
http://www.21napalatt.hu Eszter
-