
Édesburgonyás krémleves kókusztejjel
Az édesburgonyát akkor ismertem meg, amikor áttértem az egészséges életmódra és azóta is a kedvenc alapanyagaim közé tartozik, hiszen nemcsak finom, hanem béta-karotinban, fehérjében és vitaminokban is gazdag. Ezúttal levest készítettem belőle.
Édesburgonyás krémleves kókusztejjel
Hozzávalók:
3-4 közepes méretű édesburgonya
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 közepes zeller
4 bögre víz
1 bögre kókusztej
egy kevés hidegen sajtolt olívaolaj
kakukkfű
friss petrezselyem
só, bors
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel. Hevítsd fel az olajat és először párold meg a vöröshagymát, majd amikor majdnem kész, add hozzá a fokhagymát is.
Ezt követően tedd hozzá a megtisztított, apró kockákra szeletelt zellert, önts hozzá egy csésze vizet és fedő alatt párold 4-5 percig.
Hámozd meg és kockázd fel az édesburgonyát is, majd 5 perc elteltével add a hagymához és a zellerhez, öntsd fel 4 bögre vízzel. Sózd, borsozd és szórd hozzá a kakukkfüvet is.
Addig főzd, amíg az édesburgonya és a zeller nem puhul meg annyira, hogy egy villával is át lehessen törni.
Botmixerrel pürésítsd a zöldségeket, majd óvatosan keverd hozzá a kókusztejet, ügyelve arra, hogy az ne csomósodjon be.
Díszítsd friss petrezselyemmel.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!