
Egyszerű avokádós brownie
Az avokádó egy igazi szuperélelmiszer, tele van antioxidánsokkal, B-vitaminokkal, védelmezi a szívet és rákmegelőző hatású. Turmixba, salátába és szendvicsre már bevált, de süteményben is isteni. Próbáld ki ezt a receptet, a siker garantált!
Egyszerű avokádós brownie
Hozzávalók:
Az alaphoz:
30 dkg jó minőségű étcsokoládé pasztilla
2 ek kókuszolaj
2 db érett avokádó
1 ek méz
egy csipetnyi vanília
3 tojás
3 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek kókuszliszt
A tetejére:
1 db érett avokádó
3 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek méz
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokosra, bélelj ki egy tepsit sütőpapírral úgy, hogy egy kicsit túlnyúljon az edény peremén.
Gőzfürdőben olvaszd fel a csokoládét és a kókuszolajat. Figyelj rá, hogy víz ne kerüljön bele. Amikor elolvadt, tedd félre.
Az avokádókat hámozd meg és magozd ki. Tedd aprítógépbe a mézzel, a vaníliával és a kissé kihűlt csokimasszával. Keverd simára, majd add hozzá a tojásokat egyenként.
Add hozzá a kókuszlisztet és a kakaóport, keverd krémesre.
Öntsd a tésztát a tepsibe és süsd kb. 15 percig.
Amíg sül, a tetejére készítsd el a mázat. Az avokádó húsát turmixgépbe turmixold krémesre, a kakaóval és a mézzel.
Ha kész, simítsd el a tésztán a csokis avokádókrémet.
Hűtsd le és tálald friss mentalevelekkel!
Egészségedre!
Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
Fotó: frugalmomeh.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!