
Epres körteturmix
A első hazai kertekben termett eper megjelenésével végleg búcsút intettem a hideg téli napoknak. Most már akárki akármit mond, itt a tavasz. A naptárra pillantva pedig két hét múlva már a nyár is kopogtat. El lehet hát felejtenem a narancsot és a banánt, hiszen végre roskadoznak a zöldséges polcai a finomabbnál finomabb hazai gyümölcsök és zöldségek alatt.
A tavasz termései közül nekem az eper a nagy kedvencem. Ne lepődj meg, ha a következő napokban rengeteg ilyen recepttel is találkozol majd az oldalon. Imádom reggel turmixolva, zabkásába keverve, gyümölcssalátaként, lekvárként, aszalva, szörpként és csak úgy magában is. És jöhet minden mennyiségben.
Az első sebtében bekapott szemek után újabb és újabb turmixreceptek után kutattam, a mai napon egy különösen finomat mutatok meg ezek közül:
Epres körteturmix
Hozzávalók:
1 körte
5 nagyobb szem eper
1 dl natúr joghurt
1 dl tej (rizstej vagy szójatej)
Elkészítés:
Először is alaposan megmosom a gyümölcsöket, majd eltávolítom a körte magházát és az eperszemek szárait. Az felvágott gyümölcsöket turmixgépbe teszem, hozzáadom a joghurtot és a tejet, és krémes itallá turmixolom. Ha túl sűrűnek találod tiszta vízzel változtathatsz az állagán.
Egészségedre!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!