
Epres-mandulás zabkása
Tegnap a kedvenc zöldségesemnél jártam, és már az ajtón belépve megcsapott a friss eper utánozhatatlan illata. Nem, ez már nem a fakó és íztelen spanyol eper, hanem igazi, zamatos, illatos és édes magyar eper. Nem is tudtam neki ellenállni, azonnal vettem belőle egy dobozkával, és közben azon gondolkodtam, hogy a hűtőszekrény melyik fiókjába dugjam el a család elől, hogy a holnap reggelt is megérje. Ugyanis olvastam egy elképesztően ínycsiklandó zabkása receptet, és a saját ízlésünkhöz igazítva átalakítottam és ma reggel el is készítettem.
Nem akarok hazudni, de elképesztően nagy sikere volt.
Íme a recept, próbáld ki te is!
Epres-mandulás zabkása
Hozzávalók:
1 csésze aprószemű zabpehely
2 csésze mandulatej
6 szem friss eper
1 kk fahéj
mandula
méz (elhagyható)
Elkészítés:
Tedd fel főni a mandulatejben a zabpelyhet, ha felforrt, tedd takarékra és kis lángon párold tovább. Közben add hozzá a fahéjat és főzd néhány percig, amíg megpuhul a pehely. Közben mosd meg az epreket és darabold fel. Az elkészült kását kanalad tányérba, keverd össze az eperdarabokkal, néhány darabot meghagyhatsz a tetejére díszítésként is, csorgass rá ízlés szerint mézet és szórd meg a durvára tört mandulával.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!