
Farfalle kerti zsázsával, paradicsommal és sajttal
Szeretem a gyorsan összedobható vacsorákat, ez a kerti zsázsás recept is éppen ilyen. Az egyetlen hátránya, hogy a zsázsát előtte kb. egy héttel kell csíráztatni, de így legalább előre tudok gondolkodni a jövő hétre. A zsázsa csíráztatásáról itt írtam bővebben.
Farfalle kerti zsázsával, paradicsommal és sajttal
Hozzávalók 2 főre:
25 dkg farfalle tészta
20 dkg mozzarella
2 marék koktélparadicsom
2 marék kerti zsázsa
olívaolaj
só és bors
Elkészítés:
Tedd fel főni a tésztát a csomagon szereplő instukciók alapján, közben vágd 1×1 cm-es kockákra a sajtot és felezd meg a megmosott koktélparadicsomokat. A sajtot és a zsázsát tedd egy tálba és a tészta főzővizéből önts rá kb 1/2 dl-t. A zsázsa ettől megpuhul és finom sajtos íze lesz. A paradicsomokat tedd a tésztaszűrőbe és ezen keresztül szűrd le a tésztát, tedd tányérba, halmozd rá a sajtos zsázsát, végül díszítsd néhány szem mozzarellával, sózd meg és egy kevés bors is mehet a tetejére.
Jó étvágyat!
Tipp:
Zsázsa helyett spenóttal is készítheted.
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!