Farfalle kerti zsázsával, paradicsommal és sajttal

Farfalle kerti zsázsával, paradicsommal és sajttal

Szeretem a gyorsan összedobható vacsorákat, ez a kerti zsázsás recept is éppen ilyen. Az egyetlen hátránya, hogy a zsázsát előtte kb. egy héttel kell csíráztatni, de így legalább előre tudok gondolkodni a jövő hétre. A zsázsa csíráztatásáról itt írtam bővebben.

Farfalle kerti zsázsával, paradicsommal és sajttal

Hozzávalók 2 főre:

25 dkg farfalle tészta
20 dkg mozzarella
2 marék koktélparadicsom
2 marék kerti zsázsa
olívaolaj
só és bors

Elkészítés:

Tedd fel főni a tésztát a csomagon szereplő instukciók alapján, közben vágd 1×1 cm-es kockákra a sajtot és felezd meg a megmosott koktélparadicsomokat. A sajtot és a zsázsát tedd egy tálba és a tészta főzővizéből önts rá kb 1/2 dl-t. A zsázsa ettől megpuhul és finom sajtos íze lesz. A paradicsomokat tedd a tésztaszűrőbe és ezen keresztül szűrd le a tésztát, tedd tányérba, halmozd rá a sajtos zsázsát, végül díszítsd néhány szem mozzarellával, sózd meg és egy kevés bors is mehet a tetejére.

Jó étvágyat!

Tipp:

Zsázsa helyett spenóttal is készítheted.


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link