
Fokhagymás-cukkini tócsni
Amennyire nem rajongtam a tócsniért gyerekkoromban, most akár minden nap tudnám enni. A hagyományos krumplis változatért is rajongok, de imádok kísérletezni más zöldségekkel is. Így született meg egy a fokhagymás-cukkini tócsni ötlet is. Fokhagymás tejföllel utánozhatatlan.
Fokhagymás-cukkini tócsni
Hozzávalók:
1 kisebb cukkini
3 burgonya
2 fokhagyma
2 tojás
3 ek zabpehelyliszt
2 dl
só, bors
kókuszzsír
Elkészítés:
A cukkinit és a burgonyákat hámozd meg, majd nagylyukú reszelőn reszeld le. Adj hozzá 1 fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a tojásokat, a zabpehelylisztet és ízesítsd sóval, borssal. Közben egy kevés kókuszzsírt hevítsd fel, kanalazd erre a összekevert tócsni, majd a kanállal formázz minél vékonyabb pogácsákat. Alacsony lángon néhány perc alatt süsd át, és hagyd megpirulni.
Közben a másik fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát add a tejfölhöz és egy kis vízzel hígítva alaposan keverd össze.
Amint megsült már tálalhatod is. Még egészségesebbé teheted, ha a tejföl helyett joghurttal készíted a mártogatóst.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!