
Fűszeres vöröslencse krém
A különböző szendvicskrémeket nagyon szeretem, mert segítségükkel bármelyik reggeli tej- és tojásmentessé tehető. A vöröslencse nagyon jó alapanyag, hagyományos társával ellentétben még áztatni se kell felhasználás előtt.
Fűszeres vöröslencse krém
Hozzávalók 2 főre:
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröslencse
1 nagyobb répa
1 szál angol zeller
só, bors
Elkészítés:
A hagymát tisztítsd meg és vágd apró kockákra. Egy kevés kókuszzsíron dinszteld meg, add hozzá a vöröslencsét és engedj rá annyi vizet, amennyi ellepi.
Közepes lángon tedd fel főni. Hámozd meg a sárgarépát, karikázd fel és add a lencséhez.
Ha már majdnem megpuhult a lencse és a répa, akkor add hozzájuk a felkarikázott zellert és a fokhagymát is. Főzd puhára a zöldségeket.
Amint megpuhult minden és a lencse egy kicsit szét főtt, akkor a felesleges víz leöntése után sózz és borsozz.
Botmixerrel pépesítsd a krémet, hagyd kihűlni egy kicsit és már kenheted is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!