Fűszeres vöröslencse krém

Fűszeres vöröslencse krém

A különböző szendvicskrémeket nagyon szeretem, mert segítségükkel bármelyik reggeli tej- és tojásmentessé tehető. A vöröslencse nagyon jó alapanyag, hagyományos társával ellentétben még áztatni se kell felhasználás előtt.

Fűszeres vöröslencse krém

Hozzávalók 2 főre:

1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
10 dkg vöröslencse
1 nagyobb répa
1 szál angol zeller
só, bors

Elkészítés:

A hagymát tisztítsd meg és vágd apró kockákra. Egy kevés kókuszzsíron dinszteld meg, add hozzá a vöröslencsét és engedj rá annyi vizet, amennyi ellepi.

Közepes lángon tedd fel főni. Hámozd meg a sárgarépát, karikázd fel és add a lencséhez.

Ha már majdnem megpuhult a lencse és a répa, akkor add hozzájuk a felkarikázott zellert és a fokhagymát is. Főzd puhára a zöldségeket.

Amint megpuhult minden és a lencse egy kicsit szét főtt, akkor a felesleges víz leöntése után sózz és borsozz.

Botmixerrel pépesítsd a krémet, hagyd kihűlni egy kicsit és már kenheted is.

Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 30 perc


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link