Gesztenyés, mandulás csokitorta

Gesztenyés, mandulás csokitorta

A férjem nem nagy sütifan, de ezt a gesztenyés tortát még ő is szerette. A névnapjára készítettük a gyerekekkel. Kb. fél óra alatt megvolt sütéssel, mosogatással, edények kinyalogatásával és extra takarítással együtt is.

Gesztenyés, mandulás csokitorta

Hozzávalók:

250 g gesztenyemassza
3 tojás
1 csipetnyi só
100 gr 70%-os étcsokoládé
1 ek kókuszvirágcukor (elhagyható)
2 ek kókuszvaj
1 tk fahéj
2 ek szeletelt mandula

Elkészítés:

Válaszd szét a megmosott tojásokat és egy csipetnyi sóval verd kemény habbá a fehérjét. A darabokra tört csokoládét, a kókuszvajjal és a kókuszvirágcukorral olvaszd fel vízgőz felett, add hozzá a fahéjat. Ha kézmelegre hűlt, öntsd nagyobb tálba, add hozzá a tojásokat és keverd össze a gesztenyemasszával. Végül óvatosan keverd hozzá a tojáshabot is. Az így elkészült masszát önts 20 cm-es tortaformába, a tetejét díszítsd szeletelt mandulával és 170 fokon 17 perc alatt süsd készre.

Mi négyen ettük, kb. 5 perc alatt fogyott el, úgyhogy legközelebb dupla adagot készítek. :)
Torta alaphoz is tökéletes, díszítheted a tetejét is vagy tölthetsz bele krémet is. Én cukrot már nem tettem bele, így jobban lehetett érezni a csoki kicsit kesernyés ízét.

Jó étvágyat!

NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link