
Kakukkfüves sült cékla
Nagyon szeretem a céklát, de ez a kakukkfüves sült változat a legnagyobb kedvencem. Általában köretként fogyasztjuk, de szerintem magában is megállná a helyét. Hétvégén grilleztünk, ezúttal a friss saláta mellett pedig sült cékla és sült édesburgonya is került az asztalra. Reggel összedobtam, a grillezés elején a sütőbe dugtam, és mire megsült a hús és elkészült a saláta, a cékla is megpuhult.
Kakukkfüves sült cékla
Hozzávalók:
2 nagyobb cékla
2 nagyobb édesburgonya
só, bors, kakukkfű, petrezselyem
olívaolaj
Elkészítés:
A zöldségeket hámozd meg, vágd egyforma kockákra, majd tedd tepsibe. Önts rá olívaolajat, sózd, borsozd, hintsd meg bőségesen kakukkfűvel és petrezselyemmel, majd 180 fokos előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!