
Kiadós spárgasaláta
Tombol a spárgaszezon, a zöldségeseknél sorakoznak a szebbnél szebb kötegek, én sem tudtam megállni, jól bevásároltam belőlük. A hagyományos spárgakrémleves és párolt spárga után egy salátát tettem az asztalra, aminek nagy sikere lett.
Kiadós spárgasaláta
Hozzávalók 2 főre:
1 köteg spárga (10-12 szál)
3 paradicsom
2 érett avokádó
1 fej jégsaláta
3 bögre főtt tészta
olívaolaj
friss bazsalikom
½ citrom leve
só, bors
Elkészítés:
Első lépésként forralj vizet a tésztához. Amikor forr, borítsd a lobogó vízbe a tésztát és főzd al dentére.
A spárgát mosd meg és állítsd egy kisebb fazékba, amiből a virágos fele van ki. Öntsd fel egy kis vízzel és párold puhára. Ügyelj arra, hogy ne főzd túl!
Ha elkészült a tészta, szűrd le és tedd félre, a spárgát szintén.
A paradicsomot, az avokádót és a salátát aprítsd fel, keverd hozzá a leszűrt tésztát.
A dresszinghez facsard ki a citromot, önts hozzá olívaolajat, morzsold bele a bazsalikomot, ízlés szerint sózd és borsozd. Ha kész, keverd a paradicsomos, avokádós, tésztás elegyhez.
A spárgákat darabold fel és szórd a saláta tetejére, végül óvatosan forgasd össze az egészet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!