
Kukoricapogácsa fokhagymás mártogatóssal
A kukoricapogácsa számomra az egyik legkedvesebb étel. Igen, én is nagyon szeretem a zsenge kukorica édeskés ízét, ez a fogás azonban inkább a kislányom miatt kapott kitüntett helyet a szívemben. Ez volt ugyanis az első szilárd étel, amit a főzelékek után evett. A mai napig emlékszem, csak ültem vele szemben, és néztem, ahogy falatozza a édes kukoricaszemeket és maszatol a joghurtos mártogatósban. Az egész pofija tiszta joghurt volt, de nagyon ízlett neki. Próbáld ki, hátha nálatok is ekkora sikert arat!
Kukoricapogácsa fokhagymás mártogatóssal
Hozzávalók 2 főre:
2 csésze kukorica
2 nagy tojás
4 ek teljes kiőrlésű liszt
1 dl rizstej
1/2 marék friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj
Mártogatós
2 dl tejföl vagy joghurt
1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Keverd össze a kukoricát, a tojásokat, a lisztet és a rizstejet, add hozzá az apróra vágott bazsalikomat és sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és ha elég meleg, akkor az elkészült masszából tegyél bele 1-1 kanállal. A pogácsa néhány perc alatt megsül, ekkor fordíts meg és süsd a másik oldalát is néhány percig.
Közben a tejfölhöz adj egy kevés vizet és a zúzott fokhagymával keverd simára. Tálald az elkészült kukoricapogácsák mellé, mártogatósnak.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!