Kukoricapogácsa fokhagymás mártogatóssal

Kukoricapogácsa fokhagymás mártogatóssal

A kukoricapogácsa számomra az egyik legkedvesebb étel. Igen, én is nagyon szeretem a zsenge kukorica édeskés ízét, ez a fogás azonban inkább a kislányom miatt kapott kitüntett helyet a szívemben. Ez volt ugyanis az első szilárd étel, amit a főzelékek után evett. A mai napig emlékszem, csak ültem vele szemben, és néztem, ahogy falatozza a édes kukoricaszemeket és maszatol a joghurtos mártogatósban. Az egész pofija tiszta joghurt volt, de nagyon ízlett neki. Próbáld ki, hátha nálatok is ekkora sikert arat! :)

Kukoricapogácsa fokhagymás mártogatóssal

Hozzávalók 2 főre:

2 csésze kukorica
2 nagy tojás
4 ek teljes kiőrlésű liszt
1 dl rizstej
1/2 marék friss bazsalikom
só, bors
olívaolaj

Mártogatós

2 dl tejföl vagy joghurt
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Keverd össze a kukoricát, a tojásokat, a lisztet és a rizstejet, add hozzá az apróra vágott bazsalikomat és sózd, borsozd ízlés szerint. Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, és ha elég meleg, akkor az elkészült masszából tegyél bele 1-1 kanállal. A pogácsa néhány perc alatt megsül, ekkor fordíts meg és süsd a másik oldalát is néhány percig.

Közben a tejfölhöz adj egy kevés vizet és a zúzott fokhagymával keverd simára. Tálald az elkészült kukoricapogácsák mellé, mártogatósnak.

Jó étvágyat!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link