Meggyes-ötmagos Kolláth-reggeli
A Kolláth-reggeli az egyik legjobb, amit csak a reggelizőasztalra tehetsz. Tele van vitaminnal, tápláló, ráadásul rengeteg energiával tölt fel és garantált, hogy 2 óra múlva nem lesz újra éhes. Azért is szeretem nagyon, mert elképesztő módon lehet variálni, este elő lehet készíteni, reggel pedig csak össze kell öntögetni a hozzávalókat és már lehet is enni.
Alapnak 5 magos müzlit választottam, így az olajos magokkal sem kellett külön foglalkoznom, mert már a müzli alapból tartalmazta, de akár adagolhatsz hozzá még egy kanállal. A meggy pedig azért ideális hozzávaló, mert az év bármely szakában beszerezhető és nagyon, nagyon finom. Hmm, próbáld ki Te is!
Meggyes-ötmagos Kolláth-reggeli
Hozzávalók:
1 ek ötmagos müzli
1 ek napraforgómag
1 marék aszalt meggy
1 nagy marék meggy
1 kk méz
1 ek frissen facsart citrom leve
Elkészítés:
A müzlit és a napraforgómagot áztasd be előző este annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Ha fagyasztott meggyet használsz, akkor vedd ki a mélyhűtőből, hogy reggelre kiolvadjon. Másnap reggel add hozzá a gyümölcsöt, az aszalt meggyet, a mézet és a kifacsart citrom levét. Keverd össze és már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!