
Meleg fahéjas almakása
Hiába van nyár és forróság, a meleg zabkása ilyenkor is jól tud esni reggelenként. Próbáld ki ezt a finom receptet napindítónak. Bár sokösszetevős, de ez ne tévesszen meg, 5-10 perc alatt elkészül.
Meleg fahéjas almakása
Hozzávalók:
1 nagy alma
1 ek kókuszzsír
1 kis marék mazsola
csipetnyi só
1/2 tk fahéj
csipetnyi szerecsendió
3 ek kókuszreszelék
1 nagy marék olajos magkeverék (dió, mogyoró, kesudió keverve)
2 dl mandulatej
Tetejére:
1 banán
natúr mandulavaj
mandulatej
Elkészítés:
Melegítsd meg egy serpenyőben a kókuszzsírt, majd add hozzá a reszelt almát, a dióféléket, a sót és főzd addig, amíg az alma megpuhul. Vedd lejjebb a hőfokot, add hozzá a mandulát, a kókuszreszeléket, a mazsolát és a fahéjat. Keverd el, majd emeled a hőt és forrald fel, miközben folyamatosan kevergeted, és 2-5 perc alatt forrald el a levét.
Tálald melegen banánszeletekkel, mandulatejjel és mandulavajjal.
Jó étvágyat!
Fotó: paleorunningmomma.com
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!