
Mindenmentes rizsfelfújt
Az tojás- és tej intolleranciák közül a kezdetektől kezdve a tojás hiányát éreztem nagyobb kihívásnak, hiszen rengeteg étel, és szinte minden sütemény receptjében szerepel tojás. Egy kis kreativitással és leleményességgel azonban már ez sem jelent problémát. Így készült ma a mindenmentes rizsfelfújt is, tej, tojás- és természetesen cukormentesen.
Mindenmentes rizsfelfújt
Hozzávalók:
1 bögre rizs
2 bögre víz
1 zacskó adalék- és színezékmentes vaníliás pudingpor
2 bögre rizstej
2-3 ek xilit
3 ek útifűmaghéj
1 ek citromlé
kókuszzsír
Elkészítés:
A rizst tedd fel főni a dupla mennyiségű vízzel, és forrástól számított 5 percig főzd. Tegyél rá tetőt, és hagyd, hogy a meleg párában megpuhuljon. Közben a rizstejből, xilitből és a vaníliás pudingporból készítsd sűrű pudingot a leírásának megfelelően. Ha a rizs megpuhult, keverd össze a pudinggal, az útifűmaghéjjal és a citrommal. Kenj ki egy tepsit kókuszsírral, egyengesd el rajta a masszát, és 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd össze.
Én ezúttal cukormentes szilvalekvárral tálaltam.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!