Nyári C-vitamin-bomba

Nyári C-vitamin-bomba

Leírhatatlanul rajongok a sárga húsú barackért. Annyira illatos, annyira zamatos és olyan ellenállhatatlanul finom. Nem ritka, hogy egész nap csak barackot eszem, nem bírom abbahagyni, annyira jó az íze.

Szombaton ahogy beléptem a piacra, egyből megéreztem az illatát. Évek óta ugyanattól a kistermelőtől veszem, eleinte csak néhány kilónként, majd egy egész ládával is. Ezt legtöbbször leturmixolom és kis dobozokba téve lefagyasztom, hogy a téli turmixokban is élvezhessem a nyár ízét. Minden évben készítek barackbefőttet és idén pedig talán még baracklekvárt is. Nem is kérdés, hogy ilyenkor a reggeli turmixok is barackkal készültek.

Ezekben a hetekben ugyanakkor a vitamindús áfonya is érik, így abból is vettem gyorsan egy tálkával. A felét megettük, ahogy hazaértem, a másik felét viszont megmentettem reggelre, hogy ez az isteni, nyári C-vitamin-bomba készülhessen belőle.

Nyári C-vitamin-bomba

Hozzávalók:

2 barack
1 marék áfonya
1 dl almalé
2 dl víz

Elkészítés:

A megmosott gyümölcsöket turmixgépbe teszem, hozzáöntöm az almalevet és a vizet is, majd az egészet leturmixolom. Nem túl sűrű, de annál ízletesebb ivólé lesz belőle.

Egészségedre!


NÉZD CSAK, 1 PILLANAT...

Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

Megvan az elhatározás, de nem tudod merre indulj? Olvass bele INGYEN a könyvembe!
BELEOLVASOK A KÖNYVBE »
close-link