
Nyári C-vitamin-bomba
Írta: Eszter / Kategória:
Leírhatatlanul rajongok a sárga húsú barackért. Annyira illatos, annyira zamatos és olyan ellenállhatatlanul finom. Nem ritka, hogy egész nap csak barackot eszem, nem bírom abbahagyni, annyira jó az íze.
Szombaton ahogy beléptem a piacra, egyből megéreztem az illatát. Évek óta ugyanattól a kistermelőtől veszem, eleinte csak néhány kilónként, majd egy egész ládával is. Ezt legtöbbször leturmixolom és kis dobozokba téve lefagyasztom, hogy a téli turmixokban is élvezhessem a nyár ízét. Minden évben készítek barackbefőttet és idén pedig talán még baracklekvárt is. Nem is kérdés, hogy ilyenkor a reggeli turmixok is barackkal készültek.
Ezekben a hetekben ugyanakkor a vitamindús áfonya is érik, így abból is vettem gyorsan egy tálkával. A felét megettük, ahogy hazaértem, a másik felét viszont megmentettem reggelre, hogy ez az isteni, nyári C-vitamin-bomba készülhessen belőle.
Nyári C-vitamin-bomba
Hozzávalók:
2 barack
1 marék áfonya
1 dl almalé
2 dl víz
Elkészítés:
A megmosott gyümölcsöket turmixgépbe teszem, hozzáöntöm az almalevet és a vizet is, majd az egészet leturmixolom. Nem túl sűrű, de annál ízletesebb ivólé lesz belőle.
Egészségedre!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!
Egészségesebb, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életre vágysz?

