
Paradicsomos-kukoricás avokádósaláta
Ahogy egyre melegebb lesz az idő, mind jobban kívánja az ember lánya a finomabbnál finomabb salátákat. Ha te is így van ezzel, de már unalmas a cézár-saláta vagy a tonhal saláta, akkor mindenképpen próbáld ki ezt az isteni avokádósalátát. Fogyasztható magában is könnyű ebédként vagy vacsoraként, de egy szelet natúr hússal is remek. Próbáld ki!
Paradicsomos-kukoricás avokádósaláta
Hozzávalók:
2 marék kukorica
2 érett avokádó
10 db koktélparadicsom
1 kisebb lilahagyma
2 tk szőlőmagolaj
1 lime
só, bors
Elkészítés:
A kukoricát pirítsd néhány percig az olajon. Közben pucold meg a lilahagymát és vágd apró darabokra. A paradicsomokat mosd meg és vágd félbe. Az avokádót is hámozd meg, távolítsd el a magját és vágd kisebb kockákra. Keverd össze a zöldségeket és add hozzá a pirított kukoricát is.
Közben a lime levét facsard ki, adj hozzá borsot és sót, végül öntsd a zöldségekre. Keverd össze, tedd néhány órára hűtőbe és fogyaszd hidegen.
Ezt a salátát a legjobb frissen fogyasztani, de akár 1 nappal előre is elkészítheted, hogy az ízeknek legyen idejük összeérni. Ha előre szeretnéd elkészíteni, akkor az avokádó nélkül minden összetevőt összekeverhetsz, az avokádót azonban csak fogyasztás előtt add hozzá, hogy ne barnuljon be.
Jó étvágyat!
Ha tetszett a bejegyzés, kattints a Tetszik vagy a Megosztás gombra!